DI - Dansk Industri

DI: Regeringen letter vejen til grønne landbrugsjob - og til grøn omstilling

Del

Med fem nye tiltag vil erhvervsminister Morten Bødskov (S) skabe grønne og job og grøn omstilling i landbrugs og fødevaresektoren. Initiativet kan skabe de job, som landbruget mister i den grønne omstilling, og forhåbentlig støtte en stor, men presset dansk biosolutions-sektor, mener chef for DI Bio Mikael Wraae Valsted. 

Nye grønne dyrkningsformer og  biosolutions eller bioløsninger især er Danmarks næste grønne styrkeposition. Derfor er jeg begejstret for, at regeringen nu leverer en strategi for udvikling af fremtidens grønne job, siger Mikael Wraae Valsted, chef for DI Bio.
Nye grønne dyrkningsformer og biosolutions eller bioløsninger især er Danmarks næste grønne styrkeposition. Derfor er jeg begejstret for, at regeringen nu leverer en strategi for udvikling af fremtidens grønne job, siger Mikael Wraae Valsted, chef for DI Bio. Foto: DI

CO2-afgift og grøn omstilling risikerer at koste job i landbruget – men i eksempelvis agri-tech, nye dyrkningsformer og i naturens egne løsninger tilsat teknologi, biosolutions, kan der skabes tusinder af job fremover. Regeringen letter i dag vejen til de mange nye grønne job gennem den ny strategi ’Strategi for grønne job i landbruget og følgeerhverv’. Danmark er allerede med biosolutions-kæmpen Novonesis i front internationalt dominerende på markedet for bio-løsninger, og med regeringens nye tiltag håber DI Bio, at udviklingen accelereres.

- Nye grønne dyrkningsformer og  biosolutions eller bioløsninger især er Danmarks næste grønne styrkeposition. Derfor er jeg begejstret for, at regeringen nu leverer en strategi for udvikling af fremtidens grønne job blandt andet til Danmarks virksomheder, der laver bio-løsninger. Det er med til fremover at sikre job, velstand og velfærd i hele Danmark, siger Mikael Wraae Valsted, chef for DI Bio.

Regeringen satser i sine fem initiativer på bedre lovmæssige rammer for den grønne udvikling, på innovation og forskning og på bedre uddannelse til fremtidens grønnere landbrug og fødevareproduktion.

- Vi mangler naturligvis at se de helt konkrete initiativer inden for de fem retninger, der er angivet i udspillet. Men udspillet lover godt. For biosolutions-sektoren er potentialet stort. Den kan i 2030 omsætte for godt 105 mia. kroner og ansætte 14.000 personer. Biosolutions-sektoren vil altså i høj grad kunne aftage mange af de danskere, der som følge af en grøn omstilling af landbrugs- og fødevaresektorerne ikke kan bevare deres job, siger Mikael Wraae valsted, der har sine tal fra rapporten “The Potential of Bio Solutions”, Copenhagen Economics, september 2022.

Bio-chefen håber med udspillet, at der nu kommer opbakning og understøttelse til en dansk bio-sektor, som er stor, men som er hårdt presset af USA og Kina.

- Den danske biosolutions-sektor er global verdensførende med både industrivirksomheder såsom Novonesis, verdensledende forskningsmiljøer hos DTU og Københavns Universitet samt innovative entreprenører. Den position skal vi gerne udbygge for den er nødvendigt for den grønne omstilling og for at skabe nye job. Det er dejligt, at regeringen arbejder aktivt for at sikre de bedste vilkår for sektoren.

Kontakter

Mikael Wraae Valsted, chef for DI Bio, 28893405, miwv@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Hvordan tackler danske SMV’ere en uforudsigelig verden?10.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Rekordmange virksomhedsledere, nærmere betegnet mere end 600, mødes til Dansk Industris årlige SMV Dag for at drøfte tidens store udfordringer med historisk stor usikkerhed, men også med mange gode muligheder. På scenen er bl.a. andre vicestatsminister Troels Lund Poulsen, der deltager i et fælles interview med DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen – med chefredaktør Mette Østergaard, Berlingske, som interviewer.

To nye stærke navne i DI Østjyllands bestyrelse3.4.2024 15:13:45 CEST | Pressemeddelelse

På DI Østjyllands generalforsamling onsdag den 3. april 2024 kom der to nye profiler med i bestyrelsen, nemlig Maja Oxholm Rasmussen, CEO og ejerleder Hammel Plast A/S og Thomas Krogh Skou, HR-direktør Stark. Stiftende partner Anders Strange, AART Architects blev genvalgt som formand. Adm. direktør Morten Sæderup Nielsen, AVK International A/S blev genvalgt som næstformænd. DI Østjyllands bestyrelse ser herefter således ud: Anders Strange, stiftende partner AART Architects A/S Morten S. Nielsen, adm. direktør AVK International A/S Lars Brunsø, adm. direktør Ry Sengefabrik A/S Rene Hougaard Brund, adm. direktør Scanpan A/S Jens Egdal, direktør Rambøll Danmark A/S Peter Sejer, adm. direktør Sciteq A/S Lars Sørensen, adm. direktør Vognmand Johs. Sørensen & Sønner A/S Jørgen O. M. Laursen, senior vice president Terma A/S Louise Vesterskov Sørensen, CEO & partner Sørensen Læder A/S Uffe Pedersen, senior finance director, Arla Foods amba Anna Matthiesen, partner Vertica A/S Michael Stubbe, v

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye