Folkekirkens Nødhjælp

Tusindvis går på gaden og samler ind til mennesker ramt af krige og klimakatastrofer

Del

Søndag den 10. marts går både børn og voksne på gaden landet over, når Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling løber af stablen. I år er fokus på klimakatastrofer, krigen i Ukraine og krigen mellem Israel og Hamas.

Bax Lindhardt

Den værste og længste cyklon, der nogensinde er målt i verden, ramte sidste år det afrikanske land Malawi. En voldsom stormflod rev alt med sig og slog tusinder ihjel, mens endnu flere mistede alt, hvad de ejede.  I Ukraine raser krigen på snart tredje år, og i Israel og Palæstina er menneskeliv gået meningsløst tabt. Lige nu er 1.7 millioner mennesker i Gaza drevet på flugt uden et sikkert sted at tage hen.  

Søndag den 10. marts går tusindvis af mennesker landet over på gaden for at samle ind til mennesker, der er ramt af krige og voldsomme klimakatastrofer. Det sker, når Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling løber af stablen for 26. gang.    

Stor opbakning landet over 

”Krige og katastrofer fylder mere og mere, og vi mærker det alle sammen, uanset hvor vi bor, og hvem vi er. Man kan nemt føle sig magtesløs og tænke: Hvad kan jeg gøre? Derfor er jeg rigtig glad for at mærke den opbakning, der igen i år er til vores indsamling. Her er der mulighed for at gøre en forskel,” siger konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Nøddekær.   

Pengene fra årets indsamling går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens mest udsatte lande. I år er der særligt fokus på Gaza og Ukraine. Men blikket er også rettet mod Malawi og Sydsudan, som er hårdt ramt af klimakatastrofer. Situationen i landene får meget sjældent medieopmærksomhed og betegnes ofte som ’glemte kriser’.   

Akut nødhjælp og robuste afgrøder

”Det er netop derfor, det er vigtigt, at vi som nødhjælps- og udviklingsorganisation sætter fokus på de udfordringer, som mange af verdens fattigste lande står i,” siger Jonas Nøddekær:  

”Klimakrisen kan virke uoverkommelig, men sammen kan vi gøre en forskel for de mennesker, som i forvejen er blandt verdens fattigste, og som bliver hårdest ramt. Det kan vi med helt konkrete løsninger som dæmninger, opsamlingssøer og de helt rigtige afgrøder. Det er med til at redde liv og gøre familierne endnu mere robuste over for det uforudsigelige vejr."

Hver indsamler samler i gennemsnit 1200 kroner ind på en rute. De penge kan for eksempel blive til mad og livsvigtig medicin til krigens ofre i Gaza og Ukraine eller nye og klimarobuste afgrøder til familier i Malawi. 

Du kan også være med. Meld dig som indsamler på nødhjælp.dk 

For mere information kontakt venligst: Christina Pedersen, chpe@dca.dk, M: 28744669

------

Alle indsamlere planter (også) et træ

For hver indsamler, der har gået en rute, planter vi et træ i Malawi. 

Det gør vi, fordi Malawi er et af de lande, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. I store områder er der ekstrem tørke, og når regnen endelig kommer, oversvømmes den bare jord, fordi den ikke kan suge vandet til sig. 

I marts blev det sydlige Malawi ramt af den værste og længste cyklon, der nogensinde er målt i verden med voldsomme jordskred til følge. Den varede i fem uger og flere end 1.000 mennesker blev dræbt, mens mange tusinder stadig frygtes begravet under store sten. 

Når du er med til at plante træer, hjælper det på flere måder: 

  • Træer stabiliserer jorden 
  • Træer holder på vandet, når der er oversvømmelser 
  • Træer er med til at give jorden næring 
  • Træer kan være et bidrag til en families kost 
  • Træer suger CO2 ud af atmosfæren. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Tusindvis af danskere går søndag den 10. marts på gaden for at samle ind til mennesker, som er ramt af krige og klimakatastrofer verden over. Du kan også være med.
Tusindvis af danskere går søndag den 10. marts på gaden for at samle ind til mennesker, som er ramt af krige og klimakatastrofer verden over. Du kan også være med.
Download
Malawi blev sidste år ramt af den værste og længste cyklon, der nogensinde er målt i verden. Fatima Manyalo overlevede den voldsomme katastrofe og er kommet hurtigt videre. Det skyldes, at hendes landsby har fået nemmere adgang til rent vand og har modtaget hjælp til at dyrke klimaresistente afgrøder og plante træer.
Malawi blev sidste år ramt af den værste og længste cyklon, der nogensinde er målt i verden. Fatima Manyalo overlevede den voldsomme katastrofe og er kommet hurtigt videre. Det skyldes, at hendes landsby har fået nemmere adgang til rent vand og har modtaget hjælp til at dyrke klimaresistente afgrøder og plante træer.
Download

Links

Om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp kickstarter klimatopmøde i København18.3.2024 14:15:28 CET | Pressemeddelelse

I denne uge mødes en lang række af verdens klimaministre til topforhandlinger i Danmark ved det årlige ’Copenhagen Climate Ministerial’. Dagen før forhandlingerne officielt går i gang, samler Folkekirkens Nødhjælp, i samarbejde med Concito og internationale partnere, ministre, topembedsmænd og førende klimaorganisationer fra hele verden til klimadiskussioner for at sikre finansiering til klimatilpasning i det globale syd. ”Vi er glade for at kunne samle så mange ministre og eksperter i samme rum i vores lokaler i København, så vi kan levere vigtige klimabudskaber op til de officielle forhandlinger senere på ugen. Det er vigtigt, at regeringer i hele verden sætter handling bag løftet om flere midler til at hjælpe verdens mest udsatte befolkninger med at tilpasse sig en kogende klode”, siger Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær Jonas Nøddekær. Ifølge Jonas Nøddekær er behovet for klimatilpasning i det globale syd akut. ”Klimaforandringerne medfører nye udfordringer for me

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye