Vallensbæk Kommune

Sprog er nøglen til børnenes fremtid

Del

Vallensbæk Kommune er på vej til at blive et forbillede inden for tidlig sprogstimulering og læring. Sprogstimulering skal give børnene den bedste start på livet og forberede dem på den bedst mulige fremtid.

Pige med megafon
I Vallensbæk arbejdes der fokuseret med børnenes sproglige udvikling. Alle børn skal ved skolestart være rustede til at begå sig på dansk.

I Vallensbæk Kommune bliver sprogudvikling hos børn og unge prioriteret som aldrig før. Med en dedikeret indsats og fokus på børn i alderen 0-6 år, har kommunen et klart mål: At sikre, at alle børn ved skolestart er sprogligt rustede til at begå sig på dansk.

Bag denne vision ligger en række målrettede tiltag, herunder ansættelse af sprogpædagoger og strategiske partnerskaber med organisationer som Sprogklar og Musikskolen. Disse initiativer er en del af kommunens omfattende plan for at sikre, at alle børn har lige adgang til en solid sproglig basis, uanset deres baggrund eller startposition.

- Investeringen i sprog er også en investering i fremtiden. Når vi giver børnene en ensartet og koncentreret sprogtræning, får de et veludviklet ordforråd der forbereder dem på fremtiden. Vi har mange børn fra andre lande, og de skal hurtigt lære det danske sprog, så de er rustet til fremtidens arbejdsmarked, det har vi en forpligtelse til, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

Ved at integrere sprogstimulerende aktiviteter med sprog-ponyer i dagtilbud til ansættelse af specialiserede sprogpædagoger, har Vallensbæk Kommune taget et vigtigt skridt for at sikre en ensartet og effektiv sprogudvikling blandt de yngste.

Sprogudvikling på alle tidspunkter

Sprogudviklingen foregår ikke blot i få grupper, nogle gange om ugen. Nu foregår den når børnene leger, når de spiser frokost, morgenmad, eller frugt. Hele tiden arbejder pædagoger og medarbejdere med sprogudviklingen i kontakten med børnene.

I distrikt Nord har en nyansat sprogpædagog ikke blot vejledt forældre i sprogstimulering derhjemme, men også støttet institutionernes pædagoger i deres daglige arbejde med børnenes sprog. I distrikt Midt har en lignende indsats fokuseret på målrettede sprogforløb til børn, der har brug for ekstra støtte.

Men det stopper ikke der. I distrikt Syd har et banebrydende partnerskab med Sprogklar taget form, hvor alle medarbejdere har gennemgået omfattende uddannelse i sprogtestning og skabelse af sproglige læringsmiljøer. Musikskolen er også blevet inddraget for at integrere musikken i sprogudviklingen.

- Vores holistiske tilgang til børnenes sprogudvikling er ikke kun et udtryk for en enkeltstående indsats, men en del af en større vision om at vi vil styrke vores børn og unges livskvalitet. Det er forankret i Udviklingsstrategien og derfor afsætter vi årligt 400.000 kr. til projektet. Vi ønsker at sætte en ny standard for tidlig sprogstimulering og læring, siger Henrik Rasmussen.

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med knap 18.000 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye