Nyt kursus klæder fagpersoner på til at opspore spiseforstyrrelser og selvskade hos børn og unge
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade lancerer gratis e-læringskursus om at spotte og reagere på tidlige tegn på spiseforstyrrelser og selvskade hos børn og unge.
Hver fjerde pige og hver ottende dreng i 9. klasse er i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse, mens hver femte elev har eksperimenteret med at skade sig selv. Som lærer, sundhedsplejerske eller pædagog er der således stor risiko for, at du har ansvaret for børn og unge, der er ved at udvikle en spiseforstyrrelse, eller som er begyndt at skade sig selv.
Foreningen Spiseforstyrrelse og Selvskade har derfor udviklet et nyt e-læringskursus, der klæder deltagerne på til at opdage tidlige tegn og symptomer på spiseforstyrrelser og selvskade. Kurset giver også viden om, hvad man som fagperson kan gøre, hvis man er bekymret for, om en ung er ved at udvikle en spiseforstyrrelse eller skader sig selv.
”Desværre går problemer med forstyrret spisning eller selvskade ofte under radaren i starten, for de unge henvender sig sjældent til en voksen for at få hjælp. De kan ofte være rigtig gode til at skjule, hvor skidt de har det. Derfor er det afgørende, at lærere, sundhedsplejersker og andre voksne, der har ansvar for børn og unges trivsel, er klædt på til at spotte og reagere på de første tegn på en spiseforstyrrelse eller selvskade,” siger Laila Walther, direktør i Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Kurset er målrettet fagpersoner, der i deres daglige arbejde har med børn og unge i alderen 11-17 år at gøre. Det gælder fx lærere, pædagoger, AKT-vejledere, sundhedsplejersker eller PPR- eller SSP-medarbejdere. Kurset er dog tilgængeligt for alle interesserede.
Kurset er gratis og kan findes på Foreningen Spiseforstyrrelse og Selvskades hjemmeside spiseforstyrrelse.dk. Kurset er udviklet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.
Nøgleord
Kontakter
Janne BruvollKommunikations- og fundraisingchef
Tlf:51177578janne@spiseforstyrrelse.dkLaila WaltherDirektør
Tlf:40452370lw@spiseforstyrrelse.dkLinks
Om Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade arbejder for at forebygge spiseforstyrrelser og selvskade og forbedre vilkårene for de ramte og deres pårørende.
Hvert år rådgiver og støtter vi mere end 5.000 mennesker, der har brug for hjælp, og vi har rådgivninger i København, Aarhus, Odense og Aalborg.
Følg pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade
Nyt tilbud giver specialiseret støtte til familier med børn med tvangsoverspisning4.11.2024 10:49:54 CET | Pressemeddelelse
Når tvangsoverspisning rammer et barn, rammer det hele familien. Nu kan familier i hovedstadsområdet få specialiseret støtte til at håndtere de følelsesmæssige udfordringer hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Nyt tilbud giver specialiseret støtte til familier med børn med tvangsoverspisning4.11.2024 10:47:50 CET | Pressemeddelelse
Når tvangsoverspisning rammer et barn, rammer det hele familien. Nu kan familier i hele landet få specialiseret støtte til at håndtere de følelsesmæssige udfordringer hos Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Populær indsats for børns kropstrivsel udvider i skoler og idrætsforeninger1.10.2024 06:54:27 CEST | Pressemeddelelse
Skoler og idrætsklubber vil også i de kommende år få inspiration og hjælp til at give børn realistiske kropsidaler. Med støtte fra Nordea-fonden kan Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade og Anti Doping Danmark fortsætte deres fælles Spejlven-indsats.
Nyt ambassadørkorps skal sætte spiseforstyrrelser og selvskade på dagsordenen21.8.2024 07:11:43 CEST | Pressemeddelelse
Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade etablerer et ambassadørkorps med syv stærke personligheder, der skal bidrage til at skabe opmærksomhed om til foreningens arbejde.
Ja tak til bedre sammenhænge for patienterne både på og udenfor sygehusene11.6.2024 14:11:07 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen og Folketinget bør lytte til Sundhedsstrukturkommissionens anbefaling om at bringe psykiatrien tættere på resten af sundhedssystemet. Vigtigst er det, at den enkelte patient oplever en større sammenhæng i deres egne forløb gennem systemet, mener Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum