Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen diskuterer frihandel og statsstøtte til WTO-ministermøde

Del

Den 25.-26. februar deltager udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i Verdenshandelsorganisationen WTO’s 13. ministerkonference i Abu Dhabi. I forbindelse med ministerkonferencen, mødes han også med EU’s handelsministre.

I Abu Dhabi mødes repræsentanter fra WTO’s 164 medlemslande med fokus på den globale handel i en tid med krige, kriser og geopolitiske spændinger. Under mødet skal det blandt andet drøftes, hvordan WTO kan forblive en effektiv og relevant ramme for globale handelsregler i de kommende år.  

”Vi står i en udenrigspolitisk og handelspolitisk usikker verden. Derfor er overholdelse af fælles internationale spilleregler afgørende for et lille, handelsafhængigt land som Danmark. Der er sket store ændringer de sidste par år. Handelspolitik, industripolitik, geopolitik og sikkerhedspolitik er blevet sammenfiltret. Der er kommet nyt fokus på statsstøtte og flere lande har indført statsstøttelignende tiltag – også Danmark. Derfor er det vigtigt, at spørgsmålet om statsstøtte også kommer på WTO’s dagsorden i bredere forstand. Vi er nødt til at være enige om spillereglerne, når vi spiller,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ministeren vil i forbindelse med sit besøg også have lejlighed til at tale med sine EU-kolleger og andre relevante ministerkolleger.

For mere information, kontakt presserådgiver Caroline Secher Andersen på caroan@um.dk eller +45 24625873

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye