Region Midtjylland

Kræftbehandling i Region Midtjylland: 99,9% af patienterne kom i gang til tiden

Del

Næsten alle kræftpatienter, 99,9 %, kom i december i gang med udredning og behandling til tiden. Overholdelsen er steget hver måned siden juli 2023, viser nyeste opgørelse fra Region Midtjylland.

Grafik og billede af læge med mundbind
Region midtjylland overholdt de maksimale ventetider i mere end 99 % af forløbene. Region Midtjylland

Fra sommerferien og frem til nytår kom stadig flere kræftpatienter i gang med forløb indenfor reglerne om maksimal ventetid. Ifølge en ny opgørelse til regionsrådet i Region Midtjylland kom 99,9% af kræftpatienterne i gang med udredninger, behandlinger og efterbehandlinger indenfor 14 dage.

- Man kan godt få et andet indtryk, når man hører radio og ser TV, men som tallene viser, så blev hospitalerne i det sidste halve år af 2023 bedre til at overholde de garantier, som gælder for kræftbehandlingen. Det er den rigtige og forventelige udvikling, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Næsten 37.000 kræftforløb

Hver måned behandler hospitalerne i Region Midtjylland mellem 5.700 og 6.500 kræftforløb. I løbet af det undersøgte halvår svarer det til 36.962 forløb. Af dem blev 28 forløb indberettet til Sundhedsstyrelsen, fordi der var tale om overskridelser af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. (Se ** i tabel).

- Jeg håber, vi i 2024 ser tilsvarende tal, der nærmer sig fuld opfyldelse. Det skylder vi alvorligt syge mennesker, der vender sig mod sundhedsvæsenet for at få hjælp i meget vanskelige situationer. Også de mennesker, som vi i perioden desværre ikke nåede at tilbyde hjælp indenfor to uger, siger Anders Kühnau.

- På vegne af alle kræftpatienterne vil jeg gerne takke personalet på regionens kræftafdelinger. I har i lang tid måtte stå på mål for kras kritik. Alligevel viser tallene, at I har formået at holde fokus på opgaven og støtte dybt bekymrede patienter og pårørende. Det synes jeg fortjener stor respekt, siger regionsrådsformanden.

Opgørelse over maksimale ventetider

  • I 28 ud af 36.962 kræftforløb blev bekendtgørelsen om maksimale ventetider overskredet.
  • Tabellen viser, at de maksimale ventetider i andet halvår af 2023 blev overholdt i mere end 99 % af forløbene.
null

Ny overvågningsmetode

Overvågningen af ventetid på kræftområdet bliver fra 2024 styrket med en ny opgørelsesmetode.

I dag opgør overvågningen alene oplysninger om forløb, hvor bekendtgørelsen om maksimale ventetider ikke er overholdt.

Den nye overvågningsmodel samler oplysninger om:

1) antal forløb, der er påbegyndt inden for de maksimale ventetider,

2) forløb som ikke er påbegyndt inden for de maksimale ventetider, men hvor bekendtgørelsen om maksimale ventetider er overholdt fordelt på årsager; patientens ønske, hensyn til patientens helbredstilstand, mangel på kapacitet

3) forløb som ikke er påbegyndt inden for de maksimale ventetider, og hvor bekendtgørelsen ikke er overholdt.

Kontakter

Links

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

KORRIGERET. Lisbeth Holsteen Jessen går på pension9.4.2024 13:50:56 CEST | Pressemeddelelse

KORRIGERET. I underrubrikken er tallet 30 ændret til 31. 4. afsnit "Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 2007 blev hospitalsdirektør først på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter og senere Odder Sygehus." er ændret til: Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 1998 blev hospitalsdirektør først på Odder Sygehus og senere, i 2007, på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter. Vi beklager fejlene. Efter 31 års ansættelse i Region Midtjylland – heraf 16 år på Regionshospitalet Horsens - har hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen valgt at gå på pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye