Regionsråd til temadag om Lægevagtens Natberedskab, ny sygebesøgsbil, nyt vaskeri og arbejdsmiljø

Del

Regionsrådet besøger 27. februar 2024 Præhospitalet for at høre om Lægevagtens Natberedskab og se en af de nye sygebesøgsbiler, der kommer i drift 1. marts. Bagefter er der besøg og rundvisning på midtVasks nye vaskeri, inden dagen slutter med et oplæg om regionens arbejde med arbejdsmiljø. Pressen er velkommen til at deltage i hele eller dele af programmet.

Den 1. marts 2024 overtager Præhospitalet i Region Midtjylland ansvaret for Lægevagtens opgaver om natten.

Den nye ordning hedder Lægevagtens Natberedskab og bag skiftet ligger et ønske fra de praktiserende læger om at frigøre lægeressourcer til dagtimerne og styrke rekrutteringen i almen praksis.

Tirsdag den 27. februar 2024 besøger regionsrådet Præhospitalet på Olof Palmes Allé for at høre nærmere om den nye ordning og se en af de nye sygebesøgsbiler, som skal ud til syge og tilskadekomne borgere i eget hjem om natten. (Pressen har mulighed for at deltage i besøget, se nederst.)

Bilerne skal bemandes af erfarne paramedicinere, ambulancebehandlere eller sygeplejersker, der i samarbejde med lægerne i visitationen vurderer borgernes behov.

Rundvisning i nyt vaskeri

Eftermiddagens program foregår hos midtVask på Carl Krebs Vej 44. midtVask er Danmarks største vaskeri og beskæftiger ca. 120 medarbejdere.

Vaskeriet servicerer hospitalerne i den østlige og midterste del af regionen og vasker årligt ca. 6.100.000 linned, svarende til 24.000 kg om dagen.

Det nye vaskeri er verdens mest automatiserede sygehusvaskeri, med robotter, AI og båndsystemer og styring, der understøtter en effektiv drift.

Regionsrådet får først en rundvisning på vaskeriet, hvorefter chef for midtVask Pernille Lundvang fortæller om, hvordan man kan skabe attraktive, mangfoldige og sunde arbejdspladser og hvordan høj effektivitet, teknologi og automatiseringer understøtter både et godt arbejdsmiljø og resultater.

Fokus på arbejdsmiljø

Dagen bliver rundet af med et oplæg om det strategiske arbejde med fysisk og psykisk arbejdsmiljø i Region Midtjylland og hvordan dette omsættes i praksis.

Oplægget indeholder eksempler på arbejdsmiljøarbejdet på Hospitalsenhed Midt og på Socialområdet.

Pressen er velkommen

Pressen er velkommen til at deltage i hele eller dele af programmet mod forudgående tilmelding. Der vil være mulighed for at følge med politikerne rundt på besøget på Præhospitalet og lytte til de enkelte oplæg. Bemærk at eventuelle spørgsmål fra pressen samt optagelse af still- eller levende billeder kan ske sidst i programmet (kl. 11.10-11.25). Optagelse af still- og levende billeder kan kun ske efter forudgående samtykke fra de personer, der medvirker på billederne.  

Vær opmærksom på, at en del af programmet foregår udenfor.

Tilmeldingen skal ske senest mandag den 26. februar kl. 13 ved henvendelse til Sofie Frank Nielsen på sofie.frank.nielsen@stab.rm.dk eller tlf. 2924 0087.

Program vedhæftet. 

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

KORRIGERET. Lisbeth Holsteen Jessen går på pension9.4.2024 13:50:56 CEST | Pressemeddelelse

KORRIGERET. I underrubrikken er tallet 30 ændret til 31. 4. afsnit "Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 2007 blev hospitalsdirektør først på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter og senere Odder Sygehus." er ændret til: Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 1998 blev hospitalsdirektør først på Odder Sygehus og senere, i 2007, på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter. Vi beklager fejlene. Efter 31 års ansættelse i Region Midtjylland – heraf 16 år på Regionshospitalet Horsens - har hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen valgt at gå på pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye