3F til virksomheden Social Craft: Lad os sammen skabe gode arbejdsforhold for medarbejderene

Del

3F hjælper gerne virksomheden Social Craft i Horsens med at skabe ordentlige løn- og arbejdsforhold for de mange ansatte.

- 3F har ikke den mindste interesse i at lukke en socialøkonomisk virksomhed som Social Craft.

Det siger formanden for 3F Horsens & Omegn, Brian Tollak Nielsen, i en kommentar til de seneste dages pressehistorier om virksomheden Social Craft i Horsens og 3F’s varslede konflikt fra 7. marts

- Vi bakker 100 procent op om initiativer, der kan hjælpe de svageste ind på arbejdsmarkedet. Stinne Simonsen har med Social Craft skabt en rigtig god base for, at folk med fysiske og psykiske udfordringer kan få foden inden for på arbejdsmarkedet, og det er rigtig godt, siger Brian Tollak Nielsen.

- Men Stinne Simonsen er nødt til at overholde lovgivningen og reglerne, når flexjobbere med kommunal støtte i baglommen sendes ud og arbejde i private virksomheder. Det gør hun ikke i øjeblikket, siger Brian Tollak Nielsen.

I loven om aktiv beskæftigelsesindsats står der, at på områder, hvor der findes en relevant sammenlignelig overenskomst, skal parterne tage udgangspunkt i overenskomsten på det sammenlignelige område.

- Det vil sige, at en flex-jobber skal have en overenskomstmæssig løn, hvis hun eller han arbejder på en virksomhed, hvor der er overenskomst. De fleste af Stinne Simonsens folk arbejder på virksomheder med overenskomst, men hun betaler dem langt under, hvad overenskomsten tilsiger. Det går ikke, siger Brian Tollak Nielsen

Stinne Simonsen giver sine medarbejdere 140 kroner i timen. På de arbejdspladser, hvor Stinne Simonsens medarbejdere udfører deres job, ligger den gennemsnitlige, overenskomstmæssige timeløn på 190 kroner i timen.

- Stinne Simonsen er - måske ubevidst – med til at skabe en form for løn-dumping, som vi kæmper hårdt imod i alle andre dele af erhvervslivet. Social Crafts medarbejdere udkonkurrerer jo ledige 3F’ere med kommunal støtte i baglommen. Det kan vi selvfølgelig ikke vende det blinde øje til. Social Craft vinder samtidig opgaver fra de mange andre virksomheder, der faktisk retter sig efter lovgivningen og reglerne og betaler den rigtige løn. Det duer simpelthen ikke, det må Stinne Simonsen erkende, siger Brian Tollak Nielsen.

- I 3F kæmper vi for ordentlige løn- og arbejdsvilkår for de svageste i samfundet, også dem på kanten af arbejdsmarkedet med fysiske og psykiske udfordringer. Det gør man altså ikke ved at underbetale dem, som det er tilfældet i Social Craft, og det er derfor, at vi nu efter mange og lange forgæves forsøg på dialog varsler konflikt, siger Brian Tollak Nielsen.

- Vi vil selvfølgelig helst finde en god løsning sammen med Stinne Simonsen, så vi undgår konflikt. Jeg er klar allerede fra i morgen til at tage en god snak om en konstruktiv løsning sammen med Stinne Simonsen. Men vi skal følge lovgivningen og reglerne. Kan vi blive enige om det, skal vi nok finde en god løsning for de mange medarbejdere i Social Craft. En god løsning, der også er til glæde for erhvervslivet og for vores lokalsamfund. Kom blot, Stinne, kaffen er klar, siger Brian Tollak Nielsen.

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92 eller Brian Tollak Nielsen på telefon 88 92 54 11.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye