Aarhus Universitet inviterer til gratis konference om jordens sundhed
Kom kvit og frit med til konference om jordens sundhed, hvor du over to dage får et tætpakket program med nogle af landets dygtigste forskere samt repræsentanter for myndigheder og erhvervsliv.

Har du snitflader til landbrug, skovbrug eller miljø og klima i dit daglige arbejde? Så læs videre her.
Onsdag d. 28. til torsdag d. 29. februar inviterer Aarhus Universitet alle interesserede til gratis konference om jordens sundhed. Det foregår på Nørre Vosborg Hotel vest for Holstebro.
Jordens sundhed er ikke alene afgørende for vores afgrøder og fødevareproduktion, men også for miljø, klima og for hele naturens kredsløb. Med den rette praksis kan landbruget fx binde flere drivhusgasser i jorden, reducere brugen af sprøjtemidler og i det hele taget skabe en mere bæredygtig produktion. I dag estimeres det, at 60-70 % af jorden i EU er usund, men målet er, allerede i 2030, at 75 % skal karakteriseres som sund.
Til konferencen kan du møde nogle af de forskere, som ved allermest om området – og som også har været med til at levere forskning til Svarer-udvalget, der netop har fremlagt sine anbefalinger til CO2-reduktion i dansk landbrug.
Her kan du komme med i marken og se en af de meget omtalte kulstofrige lavbundsjorde, der af Svarer-udvalget betragtes som en af nøglerne til at nedbringe Danmarks udslip af drivhusgasser. Du få en indføring i, hvordan Aarhus Universitet måler udledningerne og kan selvfølgelig stille spørgsmål.
Programmet byder blandt andet på indlæg om, hvordan man kan gøre kulstoflagring til en forretningsmodel, hvad status er på EU’s kommende direktiv ’The Soil Monitoring Law’ og hvordan den grønne omstilling af landbruget kan gøres økonomisk forsvarlig. Blandt oplægsholderne finder du ikke kun forskere, men også repræsentanter for Miljøministeriet, Landbrugsstyrelsen, en rådgivningsvirksomhed og et pengeinstitut.
Konferencen foregår på Nørre Vosborg Hotel. Der er fuld forplejning og gratis middag med masser af mulighed for netværk onsdag aften. Det eneste, du selv skal sørge for, er overnatningen.
Tilmeldingsfristen er 25. februar.
Du finder hele programmet og tilmeldingslink på https://dca.au.dk/.
Kontakter
Ida Brems SørensenDCA
Tlf:93508230ib@dca.au.dkBilleder

Links
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Fagligt grundlag skal ruste borgere og myndigheder til at håndtere ulve i Danmark20.10.2025 13:18:27 CEST | Pressemeddelelse
Nu får borgere og myndigheder viden og redskaber til at forstå, dokumentere og håndtere ulves adfærd – både ved naturlig og problematisk adfærd.
Ny professor på AU FOOD: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”9.10.2025 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været sektionsleder for forskergruppen Plant, Food and Sustainability og leder for forsøgsstationen AU Auning og har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed.
Mini-organer afslører, hvordan livmoderhalsen selv bekæmper infektioner3.10.2025 20:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ved hjælp af laboratoriedyrkede mini-organer har forskere fra Aarhus Universitet afsløret, hvordan celler i livmoderhalsen aktivt opdager og bekæmper infektioner. Opdagelsen baner vejen for nye behandlinger mod kønssygdomme og ufrivillig barnløshed.
PFAS i dansk hjortevildt udgør ikke en sundhedsrisiko1.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der har over de senere år vist sig stort indhold af PFAS i ænder fra nogle danske lokaliteter, og derfor har der været stor interesse for, om hjortevildt også har koncentrationer af de farlige PFAS-stoffer, der ligger over de anerkendte grænseværdier.
Nyt forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød30.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum