TREFOR

Æstetisk transformer sikrer strøm til ny pumpesluse og Marina City

Del

Udviklingen af bydelen Marina City i Kolding kræver masser af strøm til blandt andet pumpesluse, lystbådehavn og boliger. Derfor opfører TREFOR El-net en ny transformerstation, hvor den træbeklædte arkitekttegnede bygningen er designet til at passe ind i områdets maritime udtryk.  

TREFOR El-nets kommende transformerstation ved Marina Syd i Kolding set fra Skamlingvejen. Bygningen er inspireret af klassiske bådhuse, så den passer ind i den nye bydels maritime tema.
TREFOR El-nets kommende transformerstation ved Marina Syd i Kolding set fra Skamlingvejen. Bygningen er inspireret af klassiske bådhuse, så den passer ind i den nye bydels maritime tema.

Der er meget langt fra en firkantet transformer i stål, til den bygning der i fremtiden skal rumme elforsyningen til en ny pumpesluse og Marina City-området i Kolding. For at sikre strøm til den kommende bydel ved Kolding Fjord, bygger TREFOR El-net en ny transformerstation, der følger Kolding Kommunes ramme for området, og her er der både lagt vægt på forsyningssikkerhed og æstetik.

”Fjorden og livet på vandet er et gennemgående tema i hele Marina City, og det skal vores transformerstation selvfølgelig passe til. Bygningens design er inspireret af klassiske båd- og strandhuse, som man finder ved vandet, og så bliver den beklædt med træ, så den falder naturligt ind i omgivelserne”, fortæller Claus Schack Urup, der er afdelingsleder i TREFOR.

Sweco Architechts har tegnet den 580 m2 store bygning, der skal rumme TREFOR El-nets 60/10 kV station. Herfra vil blandt andet havn, lystbådehavn, slusesanlæg og boliger i Marina City med tiden blive forsynet med strøm. Dermed er den kommende transformerstation en central brik i udviklingen af Koldings nye bydel.

To årigt projekt

Transformerstationen bliver placeret ved Marina Syd nær Skamlingvejen i det område, som fremover også skal rumme pladser til vinteropbevaring af lystbåde. Arbejdet begynder i slutningen af februar, hvor der blandt andet skal pæle i jorden til bygningens fundament, hvilket vil kunne høres i området.  

”Både byggeriet af transformationen og arbejdet med at trække elkabler kommer til at fylde i området omkring Kolding Havn og Skamlingvejen. Det kan vi desværre ikke undgå, når der skal etableres elforsyningen til så stort et område. Vi regner med at arbejde i området i cirka to år, og vi har fokus på at minimere gener for naboer og andre, mens det står på,” siger Claus Schack Urup.

Selve transformerstationen står efter planen færdig i løbet af tredje kvartal 2025. Elforsyningen til området bliver løbende etableret i takt med den nye pumpesluse og bydelen udvikler sig.

”Når vi har at gøre med et kystsikringsprojekt, der skal dæmme op for fremtidige oversvømmelser i Kolding by, og en helt ny bydel, så giver det også anledning til at gentænke hele elforsyningen. Mere og mere af vores liv og hverdag afhænger af strøm, og derfor er høj forsyningssikkerhed altafgørende, lige som vi naturligvis kigger på at fremtidssikre området med tilstrækkelig kapacitet på elnettet til elbiler og andet grøn omstilling”, siger Claus Schack Urup.

Det er Per Aarsleff, Bravida og Hindsgaul Entreprise, der udfører arbejdet med at etablere transformerstationen. Vestfyns El-anlæg står for kabelarbejde i området.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt:
Claus Schack Urup, afdelingsleder i TREFOR på telefon 2688 3384

Ann Warren, pressechef i TREFOR på telefon 5115 2555

Billeder

Følg pressemeddelelser fra TREFOR

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TREFOR

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye