Københavns Rådhus oplyses i Ukraines farver på toårsdagen for Ruslands invasion af Ukraine

Del

24. februar 2022 invaderede Rusland nabolandet Ukraine. På 2 årsdagen for invasionen vil København Rådhus blive lyst op i de ukrainske nationalfarver blåt og gult. Oplysningen sker for at udvise solidaritet og sympati med Ukraine. Alle partier står bag initiativet.

Københavns Rådhus vil lørdag d. 24. februar blive oplyst i Ukraines nationalfarver. Oplysningen vil ske på rådhusets tindemur.

På 2. årsdag for Ruslands invasion lyser vi Københavns Rådhus op i Ukraines farver for at markere vores stålsatte solidaritet til ukrainernes kamp for frihed og retfærdighed. Vi sender samtidig et signal med håb om fred i Ukraine og Europa”. siger Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København.

Foruden oplysningen af Københavns Rådhus i Ukraines farver vil der også flages med det ukrainske flag i Rådhushallen i perioden 20-25. februar. Rådhuset flager desuden fortsat med det Ukrainske flag fra Balustraden foran Rådhuspladsen.

Gruppeforpersonskredsen på Københavns Rådhus har godkendt beslutningen, og dermed bakker alle partier op om at oplyse Københavns Rådhus nytårsaften.

 

FAKTA

 

  • Københavns Rådhus har tidligere været oplyst i gult og blåt i forbindelse med en støttekoncert for Ukraine på Rådhuspladsen den 12. marts 2022, samt nytårsaften den 31. december 2022 og ifm. markeringen af etårsdagen for Ruslands invasion.

 

Pressekontakt

  • Kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via Økonomiforvaltningens pressetelefon 2125 1524

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune gør hurtig betaling til virksomheder permanent22.5.2024 09:13:45 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommune har midlertidigt forkortet sin egen betalingsfrist til virksomheder for at øge deres likviditet under corona og perioden med energikrise og stigende inflation. På baggrund af positive tilbagemeldinger fra erhvervslivet, har Økonomiudvalget nu besluttet at gøre ordningen permanent, så virksomhederne får betaling fra kommunen indenfor gennemsnitligt fem-seks dage i stedet for 30 dage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye