Regn den selv ud: Færge eller bro?

Del

Det kan godt betale sig at tage færgen til Sverige, når du skal krydse Øresund. Det viser Øresundslinjens nye beregner, hvor bilister selv kan udregne, hvor mange penge og kilometer de sparer ved at sejle med Øresundslinjens færger over sundet.

Med Øresundslinjens nye beregner kan du hele tiden tjekke, om din tur giver mening over broen eller med færgen. Beregneren viser, at færgen ofte vinder.
Med Øresundslinjens nye beregner kan du hele tiden tjekke, om din tur giver mening over broen eller med færgen. Beregneren viser, at færgen ofte vinder.

Øresundslinjen er en genvej mellem Danmark og Sverige, og fra langt de fleste steder er der både penge og kilometer at spare – særligt hvis du køber din billet i god tid. Men regnestykket er svært, og derfor lancerer Øresundslinjen nu en beregner på hjemmesiden, hvor bilister kan få et estimat på, hvad de kan spare i penge og kilometer.

”Det er selvfølgelig ikke noget helt nemt regnestykke, og vi er nødt til at lægge en del faste parametre ind i beregneren – men det er vores bud på den mest sandfærdige måde at regne det på – og så må bilisterne vurdere, om det er færgerne eller broen, som giver mest værdi for dem”, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Beregneren bruger Google Maps til at udregne den hurtigste rute, og så lægges der tal ind for den billigst tilgængelige billet for alle til Øresundslinjen kombineret med den billigste overfart for alle på Øresundsbroen og FDM’s udregning af den laveste udgift for en kørt kilometer med mellem benzinbil. I beregneren kan der vælges at få vist pris pr. kilometer for andre biltyper og -kategorier.

”Vores beregner tager ikke højde for tid og eventuelt kø på vejene – kun den konkrete sparede udgift samt antallet af sparede kilometer, hvor bilen står stille på færgen”, siger Jesper Skovgaard. Han er godt klar over, at bilister vil granske beregnerens metode og resultater – men han tror også at nogle vil blive overraskede:

”Vi fremlægger så ærligt og åbent, som vi kan, regnestykket på penge og kilometer. Hvis der er ture, hvor det ikke giver mening at tage færgen, så fortæller beregneren også det. Det er tænkt som et vejledende værktøj og der vil faktisk være en del at spare – også selv om man ikke lige kan finde den billigste billet”, siger Jesper Skovgaard.

Beregneren findes på Øresundslinjens hjemmeside fra i dag fredag den 23. februar.

Kontakter

Billeder

Der kan sagtens være både penge og kilometer at spare ved at tage færgen. Regn det selv ud med hjælp fra Øresundslinjens beregner.
Der kan sagtens være både penge og kilometer at spare ved at tage færgen. Regn det selv ud med hjælp fra Øresundslinjens beregner.
Download

Links

Om Molslinjen

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. I 2023 overtog Molslinjen det Helsingborgbaserede rederi, ForSea med ruten mellem Helsingør og Helsingborg. Tilsammen har færgerne mere end 15 millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg og Rønne samt en række andre jyske byer.

Molslinjen beskæftiger i dag mere end 1800 medarbejdere. Mere info: www.molslinjen.dk

CSR: Molslinjen Commitment / Molslinjen Code of Conduct for Business Relationships.

Følg pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye