Estate

Boligsælgerne mister fortsat momentum i prisforhandlinger

Del

For tredje måned i træk stiger størrelsen på de afslag, der gives i forbindelse med bolighandler, men niveauet for afslagene er stadig lavere end for et år siden.

Er du på boligjagt i disse måneder, kan du måske se frem til nogle lidt mere positive prisforhandlinger, end du ville have kunnet for kun et halvt år siden. Siden oktober er de nedslag, der gives i pris i forbindelse med en bolighandel, nemlig steget hver måned.

For villaer er afslagene i pris steget fra 638 kr./m2 til 718 kr./m2., mens afslagene for ejerlejlighederne er steget fra 945 kr./m2 til 1.133 kr./m2. På fritidshusmarkedet er afslagene steget fra 948 kr./m2. til 1.150 kr./m2, viser Boligsidens nyeste boligmarkedsstatistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

At prisafslagene stiger op mod årsskiftet, er ifølge Estate ikke usædvanligt.

- Dampen på boligmarkedet plejer at tage lidt af i de sidste måneder af året, fordi folk har meget andet end boliger at tænke på. Vejret om vinteren indbyder heller ikke ligefrem til boligfremvisninger, da det er mørkt de fleste timer. Derfor plejer afslagene at blive mindre igen i løbet af foråret, når der atter kommer gang i boligmarkedet, og det vil sikkert også ske i år, siger Thomas Hovgaard.

På trods af den øgede salgsaktivitet op til årsskiftet, som blev aktiveret af de nye ejendomsvurderinger, er afslagene procentvis steget mere fra december 2023 til januar i år, end de gjorde sidste år, hvor afslagene faldt i årets første måned.

- Men samlet set har ejendomsvurderingerne haft den betydning, at afslagene er væsentligt lavere nu i kroner og ører i forhold til sidste år, faktisk omkring 30 pct. lavere, hvilket er en god indikator for, hvordan boligmarkedets generelle tilstand er. Og den er god, fortæller Thomas Hovgaard.

Han vurderer, at boligsælgerne vil begynde at blive mindre eftergivne igen i løbet af foråret.

- Især op mod påsken, som falder tidligt i år, plejer flere seriøse købere at vise sig på banen. Derfor vil vi med stor sandsynlighed se priserne begynder at stige og afslagene blive mindre. Kommer de bebudede rentefald tilmed, vil det kun sætte endnu mere fart på udviklingen, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye