EU's bilpark har ramt en kvart milliard personbiler

Del

Nye tal på den europæiske bilbestand slår fast: Bilen er kommet for at blive. Vi kaster lys på den europæiske bilpark, som er i vækst.

Bestanden af biler i EU voksede fra 2021 til 2022 med 1 procent, hvilket bragte totalen op over en kvart milliard personbiler. Det illustrerer tydeligt, at personbilen ikke er under udfasning, tværtimod - bilen er kommet for at blive. Men samtidig sker der også forandringer i sammensætningen af nutidens bilpark. Blandt andet er andelen af elbiler vokset betydeligt i den europæiske bilbestand, og elbilerne udgjorde i 2022 1,2 procent af alle biler i EU. Selvom der stadig er lang vej, vidner det om en bilpark der bliver grønnere:

"Elbilerne fylder gradvist mere i både Danmark og EU, og den grønne omstilling af bilparken er kun en af mange store forandringer. I dag er der mange måder at have bil på - man kan fx både dele, leje og eje. Det handler om mobilitet, og her er bilen et vigtigt element," siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Selvom EU er på vej mod en grønnere og mere fleksibel bilpark, er der fortsat behov for de rigtige politiske rammer og incitamentsstrukturer, både på EU-plan såvel som nationalt og lokalt. Det stigende antal biler på vejene kræver nemlig politisk fokus på, hvordan der fortsat sikres en effektiv mobilitet:

"Fremtidens mobilitet står overfor flere vigtige udfordringer. Udover omstillingen til grønnere biler ligger der fx også en opgave i at bekæmpe trængsel - særligt i byerne. Det kræver særligt en politisk åbenhed for andre måder at have bil på - for bilen er en uundgåelig del af vores transport, også i fremtiden, " siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

null
null
null

Nøgleord

Kontakter

FAKTA

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas.

Kildeangivelse

De Danske Bilimportører, ACEA

Pressefoto

Klik her

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye