Sommerkoncerter for alle aldre i Nysted: Villa Marina modtager bevilling

Del

Villa Marina i Nysted modtager bevilling fra Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget til afholdelse af fire sommerkoncerter i forbindelse med Nysted Kultursommer 2024. Med støtten vil Villa Marina bringe klassisk musik til byen for lokale og besøgende, og som noget nyt vil der i år også være koncert målrettet børn. 

Til sommer er Villa Marina vært for fire klassiske koncerter. Foto: Villa Marina
Til sommer er Villa Marina vært for fire klassiske koncerter. Foto: Villa Marina

Fra juni til august er Villa Marina i Nysted vært ved fire sommerkoncerter som en del af Nysted Kultursommer 2024. Ambitionen er at præsentere et imponerende program med professionelle musikere og sangere fra både Danmark og udlandet, og de klassiske koncerter afvikles i et intimt rum, hvor publikum kommer helt tæt på musikken og kunstnerne bag.

”Deltagerne til koncerterne får en helt unik musikoplevelse. Alt er tæt på. I salen i Villa Marina er alle helt tæt på sangere og musikere, hvilket giver en helt særlig og dybt bevægende oplevelse af musikken. Til alle koncerter vil musikerne introducere musikken med historier om musikkens tilblivelse, rolle i dens samtid og om komponisterne bag” siger leder af Villa Marina, Claus Hasle.

Et særligt tiltag i årets koncertprogram er en koncert målrettet børn og unge med deres familier. Den unikke forestilling har til formål at åbne dørene til musikkens verden for børn i alle aldre, og det kan være med til at styrke lokalfællesskabet mener Ole K. Larsen, formand for Landdistrikter Kultur og Fritidsudvalget:

”Når Nysted Kultursommer løber af stablen til sommer, er Villa Marina én af de aktører, der bidrager til kulturelle oplevelser for alle aldre. Nysted Kultursommer er i forvejen et arrangement, der styrker det lokale fællesskab, og med yderligere brobygning mellem generationer bliver det forhåbentligt styrket endnu mere.”

Villa Marina stræber efter at levere koncerter på et højt kunstnerisk niveau, og de ønsker at engagere både kendere af klassisk musik og dem, der er nysgerrige på at opleve genren for første gang.

Guldborgsund Kommune har bevilget 25.000 kr. til afvikling af de fire koncerter, og hovedparten af disse kommer fra den nyoprettede FOKUS-pulje.

Om FOKUS-puljen
FOKUS-puljen er en pulje, der kan søges af foreninger, organisationer, institutioner mv., der er placeret i Guldborgsund Kommune.

Formålet med puljen er at understøtte aktiviteter og projekter der gavner fællesskaber og styrker lokale potentialer. Aktiviteter der foregår i Guldborgsund Kommune prioriteres højest. Puljen kan søges via et ansøgningsskema. Læs mere på www.guldborgsund.dk/puljer

Udvalget har besluttet at samle flere puljer i én for at gøre det mere overskueligt, hvor man skal søge. Den nye pulje hedder FOKUS-puljen, som står for F (Fritids- og foreningsliv) O (Oplevelser) K (Kultur) U (Udvikling) og S (samarbejde).

Kontakter

Billeder

Det er ikke første gang, Villa Marina lægger hus til musikalsk underholdning. Her er det Danmarks Underholdningsorkesters strygekvartet, der giver koncert i Nysted. Foto: Villa Marina
Det er ikke første gang, Villa Marina lægger hus til musikalsk underholdning. Her er det Danmarks Underholdningsorkesters strygekvartet, der giver koncert i Nysted. Foto: Villa Marina
Download

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye