Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns børn skal ’ud i naturen’ på børnelitteraturfestivalen ”Vi elsker bøger”

Del

Selvom man bor i København, er der masser af dyreliv og natur, hvis man deltager på børnelitteraturfestivalen ”Vi elsker bøger”. Temaet ’NaturligVis!’ skal vække læselyst og gøre byens børn nysgerrige på at udforske naturen gennem litteraturen og i det fri.

Foto: Jacob Hansen

Fra den 4. marts til den 9. marts afholder Københavns Børnebiblioteker for sjette gang børnelitteraturfestivalen ”Vi elsker bøger”. Festivalen har mere end 130 arrangementer fordelt over hele byen.

I år er festivaltemaet ”Naturligvis”, hvor naturen er hovedpersonen, der får lov at vokse vildt på Københavns Børnebiblioteker, og hvor byens børn bl.a. kan opleve byens dyreliv, forhistoriske skabninger, vingede og fængslende mytiske væsner, og meget mere!

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV) udtaler om børnelitteraturfestivalen:

”Vi elsker bøger er med til at gøre børn nysgerrige på litteratur og læsning. Det er vigtigt, for litteraturen er en vigtig del af børns dannelse. Bøger er med til at gøre os klogere, puste liv i fantasien og kreativiteten, og så er det et rum, vi kan dyrke både hver for sig og i fællesskaber, som festivalen her. Derfor håber jeg, at mange børn og familier vil kigge forbi et af de mange arrangementer til ”Vi elsker bøger”.”

Festivalleder Sif Gynther Lind-Olesen udtaler om årets tema:

”Med temaet “NaturligVIS!” inviterer vi Københavns børnefamilier og skoler til at ’tage ud i naturen’ gennem litteraturen. Børnelitteraturen er fyldt med historier, der kan give børn nye perspektiver på naturen, så de bliver nysgerrige og får lyst til at udforske den med deres familier, også selvom man bor i en storby. Læselyst er noget vi kan dyrke sammen og plante gennem nysgerrighed og fællesskab.”

Festivalprogrammet for ”Vi elsker bøger” har masser af oplevelser for alle børn med bl.a. kendte børnelitteraturforfattere og kunstnere.

Se festivalprogrammet og de arrangementer, der er i bydelene

Nedslag i festivalprogrammet lørdag den 9. marts

1. Gå under jorden på Østerbro

Hvem var det nu, der havde lagt en lort på muldvarpens hoved? Østerbro åbner muldvarpens univers med maratonoplæsninger af underjordiske historier, og giver dig mulighed for at lave din egen muldvarpedukke med Teater Asta Basta!

Østerbro Bibliotek kl. 11:00-13:00

2. På dybt vand med Hovedbiblioteket

Mød en ægte havfrue, bliv klogere på havets hemmeligheder med Kristian Gintberg, og oplev live-tegning med Søren Jessen! Hovedbiblioteket springer i på det dybe og lader dig gå på opdagelse i havets forunderlige og mytiske univers.

Hovedbiblioteket kl. 10:30-15:30

3. Oplev Ronja Røverdatters univers på Ørestad Bibliotek

Har du altid gerne ville være Ronja Røverdatter, så får du chancen nu! Byg Ronjas skov med Jonas og Albert fra Lego Masters, kløv brænde med Birk, lav pandekager som Ronja eller lav din egen bladkrone med forfatter Jacinta Madsen. Men pas på røverne fra Mattis- og Borkabanden!

Ørestad Bibliotek kl. 10:00-15:30

4. Bliv klog på sten og fossiler i Brønshøj

Statens Naturhistoriske Museum åbner deres fossil-univers. Du kan tage dine egne fossiler og sten med og få bedømt, eller bare gå på opdagelse i deres samling.

Brønshøj Bibliotek kl. 10:00-15:00

Husk at du hele ugen kan opleve børnelitteraturen blomstre rundt om på Københavns børnebiblioteker.

Fakta om børnelitteraturfestivalen ”Vi elsker bøger”

  • ”Vi elsker bøger” er Danmarks største børnelitteraturfestival målt på antal arrangementer. Festivalen er arrangeret af Københavns Biblioteker og blev første gang afholdt i 2019.
  • ”Vi elsker bøger” har fokus på at fejre litteraturen og læselysten hos børn og bidrage til gode læseoplevelser.
  • I år er der over 130 arrangementer herunder arrangementer til skoler, institutioner og digitale oplevelser.
  • Festivalen henvender sig til børn og børnefamilier i alderen 0 til 14 år, daginstitutioner, skoler og fagprofessionelle.

Hvor: På alle Københavns Biblioteker. Se oversigt over bibliotekerne her: bibliotek.kk.dk/biblioteker

Hvornår: 4. marts til 9. marts

Hvordan: Der er fri entré til de fleste arrangementer med få undtagelser. Til betalingsarrangementer findes priser og billetbestilling på bibliotek.kk.dk/vielsker eller på Facebook

Følg festivalen og find yderligere information om programmet her:

Hjemmeside: bibliotek.kk.dk/vielsker

Facebook: www.facebook.com/koebenhavnsboernebiblioteker/

Instagram: @vielskerboeger 

Brugbyen.nu med festivaltema og oversigt.

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:33662345

Sif Gynther Lind-OlesenFestivalleder: Kan kontaktes ved spørgsmål om festivalen, forfatterkontakt eller arrangementer

Tlf:2485 9584GU8I@kk.dk

Billeder

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye