Næstved Bibliotek og Borgerservice

Hvor længe kan vi og vores celler leve?

Del

Aldringsforskerne Tinna V. Stevnsner og Kaare Christensen fortæller om aldring af kroppen og dens celler. Næstved Bibliotek livestreamer foredraget fra Aarhus Universitet tirsdag den 12. marts kl. 19.00-21.00.

En gammel hånd og en barnehånd
Er vi ved at nå en grænse for menneskets livslængde og helbred? Foto: Aarhus Universitet

Vi lever længere og længere, og vores helbred er bedre end tidligere generationers. Men kan det blive ved at gå fremad - eller er vi ved at nå en grænse for menneskets livslængde og helbred? Få svar på dette og hør om aldring af kroppen og dens celler.

Forskningen har vist, at der ligger flere mekanismer bag, hvorfor vi ældes, men det er bemærkelsesværdigt, hvor forskelligt alderen påvirker hvert enkelt individ. Nogle mennesker er både psykisk og fysisk friske til det sidste, mens andres vej mod livets ende præges af sygdom og skavanker allerede tidligt i alderdommen.

Hvordan vi ældes kan undersøges på mange måder, blandt andet med befolkningsstudier, der ser på ældres helbred og funktionsevne, og med lægevidenskabelige studier. Vi ved også, at vores gener i et vist omfang bidrager til, hvordan vi ældes, og hvor længe vi lever. Aldring kan ses helt ned på celle-niveau.

Aldringsforskerne Tinna Stevnsner fra Aarhus Universitet og Kaare Christensen fra Syddansk Universitet vil fortælle om alt dette og meget mere, når de holder foredrag om aldring af kroppen og dens celler.

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved

Foredragsserien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab” bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming direkte fra Aarhus Universitet. Du kan se mere om de enkelte foredrag på Aarhus Universitets hjemmeside ofn.au.dk

Foredraget finder sted tirsdag den 12. marts kl. 19.00-21.00 på Næstved Biblioteks Lille Scene. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk. Foredraget vil blive streamet live fra Aarhus Universitet kl. 19.00, så kom gerne senest kl. 18.45.

Kontakter

Billeder

En gammel hånd og en barnehånd
Er vi ved at nå en grænse for menneskets livslængde og helbred?
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye