Koda

Koda ansætter interim politisk direktør

Del

Anna Porse Nielsen starter i Koda som interim politisk direktør. Hun kommer med stor viden og erfaring fra de indholdsproducerende brancher og kulturområdet. Hendes opgave bliver at varetage Kodas politiske arbejde, bidrage til den strategiske udvikling og være med til at afklare, hvordan det politiske og kommunikationsmæssige arbejde skal organiseres i Koda i fremtiden. 

Den 26. februar tiltræder Anna Porse Nielsen som politisk direktør. Hun overtager det politiske og kommunikative område fra Dicle Duran Nielsen, som tiltræder stillingen som administrerende direktør i Danske Medier.

Anna Porse Nielsen har gennem de seneste mere end 15 år arbejdet som strategisk rådgiver i rådgiverhuset Seismonaut. Hun etablerede Seismonaut med afsæt i en vision om at bygge et konsulenthus specialiseret i at få den danske oplevelsesøkonomi højere op på den politiske agenda og skabe de bedste rammebetingelser i de kreative og kulturelle brancher. Før Seismonaut var hun leder af Center for Oplevelsesøkonomi i Rambøll Management, udviklingskonsulent med ansvar for internationalisering i Dansk Erhverv (tidl. Dansk Handel og Service) og eksportrådgiver i Montreal, Canada for Udenrigsministeriet.

Med en baggrund i Statskundskab kombineret med flere års arbejde inden for kultur- og oplevelsesøkonomien, et stort netværk, internationalt udsyn og et brændende ønske om at skabe endnu bedre rammebetingelser for musikbranchen vil Anna bidrage til at styrke Kodas politiske, kommunikative og strategiske arbejde.

Kodas direktør, Gorm Arildsen, glæder sig over ansættelsen og ser frem til samarbejdet:

”Jeg er meget glad for, at vi er lykkes med at tiltrække en kapacitet som Anna Porse Nielsen. Vi står overfor store udfordringer i musikindustrien, men jeg er sikker på, at Anna sammen med os kan udvikle den nødvendige politiske og kommunikationsmæssige platform, der kan støtte Koda i arbejdet med at skabe løsninger lokalt såvel som internationalt i de kommende år.”

Anna Porse Nielsen glæder sig ligeledes til at komme i gang med arbejdet i Koda og musikbranchen:

"Jeg glæder mig til at dedikere mig 100 procent til musikbranchen efter at have arbejdet på tværs af de kulturelle brancher i så mange år. Musikbranchen står overfor store udfordringer i form af nye teknologier, forretningsmodeller og platforme. Det kræver et konstant fokus på hele tiden at styrke de politiske rammevilkår, samtidig med at vi styrker diversiteten og bæredygtigheden i branchen. Det er umuligt at forestille sig en verden uden musik, og jeg føler mig enormt heldig, når jeg nu bliver en del af det hold, der hjælper komponisterne, sangskriverne og musikforlagene med at få betaling for deres arbejde.”

Kontakter

Billeder

Om Koda

Koda for et stærkere musikliv
Vi er en musikrettighedsorganisation, som har 50.000 medlemmer bestående af komponister, sangskrivere og musikforlag. Vi arbejder for, at vores medlemmer får en rimelig betaling fra dem, der bruger musikken, og for at gøre musikbranchen mere bæredygtig. Socialt, miljømæssigt og økonomisk.

Følg pressemeddelelser fra Koda

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Koda

Flere nye aftaler med til at sikre Koda en omsætning på 1,2 milliard9.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste af Kodas indtægtsområder oplevede fremgang i 2023, men det var i høj grad nye aftaler på onlineområdet samt en fortsat vækst på koncert- og udlandsområdet, som sikrede en stigning i indtægterne for komponister, sangskrivere og musikforlag. Det er et tilfredsstillende og flot resultat, som ovenikøbet sker i en tid, hvor mange udfordringer truer markedet, lyder det fra Kodas direktør.

Kodas kønsstatistik: Manglende udvikling på tv- og musikstreamingområdet er hovedårsagen til uændret kønsbalance21.6.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Kodas nye kønsstatistik afslører, at den overordnede ubalance mellem Kodas kvindelige og mandlige medlemmers udbetalinger er uændret. Det skyldes i høj grad, at der ikke har været nogen fremgang på tv- og musikstreamingområdet, som er de to største udbetalingsområder. Der er dog fremgang at spore i statistikken – kønsbalancen fortsætter med at blive mere lige blandt Kodas nye medlemmer, og så stiger andelen af kvinder blandt nyindmeldte medlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye