SMVdanmark: Dansk landbrug skal bidrage mere til grøn omstilling

Del

Ekspertgruppe anbefaler, at landbruget skal løfte CO2-byrde som resten af erhvervslivet, og det er fornuftigt ifølge SMVdanmark.

Ulrik Jantzen / www.BuroJantzen.com

“Alle dele af dansk erhvervsliv skal bidrage, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling. Så derfor er det rigtigt, at også landbruget skal betale en CO2-afgift, på linje med dansk erhvervsliv i øvrigt,” siger Jakob Brandt, adm.direktør for SMVdanmark 

Reaktionen fra SMVdanmark kommer efter den længe ventede rapport fra Svarer-udvalget, der nu peger på tre modeller for en CO2-afgift for landbruget. Her anbefaler udvalget i den mest vidtgående model en afgift, der lander på 750 kr. pr. udledt ton CO2.  

“For SMVdanmark er det vigtigt, at den grønne trepart når frem til en model, der ikke sender regningen videre til SMV’erne”, understreger Jakob Brandt. 

SMVdanmark er eneste erhvervsorganisation, der alene varetager de små og mellemstore virksomheders interesser, og ifølge organisationen giver det mening, at så mange som muligt er med til at løfte byrden om at reducere Danmarks udledning af drivhusgasser. 

“Regeringen har en meget ambitiøs målsætning om, at Danmarks skal reducere CO2-udledningerne kraftigt inden 2030, og hvis målet skal opnås, så skal alle gøre deres for, at vi lykkes. Jeg håber derfor, at landbruget slutter sig til kampen for at reducere Danmarks udledninger, så det ikke er håndværkere, produktionsvirksomheder og en masse andre små virksomheder, der står alene med opgaven,” siger Jakob Brandt. 

Afgift skal føres tilbage
Ifølge Energistyrelsen står landbruget for godt en tredjedel af Danmarks samlede drivhusgasudledninger. Derfor mener SMVdanmark, at det er nødvendigt, at landbruget betaler for de udledninger de forårsager. 

“Det er fornuftigt at sprede byrden på så mange skuldre som muligt. Det er samtidig meget vigtigt, at en afgift på landbruget bliver tilbageført til erhvervet gennem støtte til grønne tiltag. Derved får bedrifterne de nødvendige rammevilkår til at gennemføre den grønne omstilling. 

Dansk landbrug har ikke bare stor kulturhistorisk værdi, men er også et vigtigt aktiv for Danmark i en usikker verden. Dansk landbrugs styrke er, at der er en enorm vilje til innovation og til at forny sig. Vi har derfor fortsat brug for et stærkt dansk landbrug, der kan producere fødevarer i verdensklasse på en bæredygtig måde, og det bør en grøn trepart afspejle” siger Jakob Brandt. 

Kontakter

SMVdanmark er paraplyorganisation for brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og over 1.000 direkte  medlemsvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk.

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

Asbjørn Lindsø er ny kommunikations- og pressechef i SMVdanmark22.3.2024 14:24:57 CET | Pressemeddelelse

1. april tiltræder Asbjørn Lindsø som ny kommunikations- og pressechef i SMVdanmark. Asbjørn Lindsø kommer med erfaring fra tidligere job som bl.a. pressechef for Radikale Venstre på Christiansborg, kommunikationschef i brancheorganisation Plastindustrien og senest som sektionsleder for kampagne og presse hos Sundhedsstyrelsen. - I Asbjørn Lindsø får vi en profil, som både har arbejdet med presse, kommunikation og politisk interessevaretagelse på højt niveau flere steder, og som kender politik indefra fra sin tid på Christiansborg. Han har tilmed stor forståelse til SMV-segmentet og for arbejdet i erhvervsorganisationer fra sin tid i Plastindustrien, så vi synes matchet her er helt perfekt, siger Jakob Brandt, der er administrerende direktør for SMVdanmark. Asbjørn Lindsø siger om skiftet: - De små og mellemstore virksomheder udgør rygraden i dansk erhvervsliv. Jeg har enorm respekt for den virkelyst og innovation, som findes her. Derfor ligger der for mig også en virkelig vigtig opgav

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye