Greenpeace: Regeringen må vælge afgiften, der sikrer landbruget med færre dyr og mere plantebaseret mad
Greenpeace er glade for, at Danmarks førende eksperter nu har vist, at det kan lade sig gøre, at lave en klimaafgift for landbruget til gavn for vores klima, natur og havmiljø.
Regeringens nedsatte ekspertudvalg, der har haft til opgave at udarbejde forslag til en dansk klimaafgift for landbruget, har i dag præsenteret sine anbefalinger.
Her følger kommentarer fra Greenpeace – ring endelig for mere.
Christian Fromberg, kampagneleder for landbrug, natur og skov (mobil: 29294875)
“Det er optur, at Danmarks førende eksperter nu har vist, at det kan lade sig gøre at lave en afgift på landbruget, der både kan sikre en stærk klimaindsats, og at vi kan producere færre dyr og dyrke mere plantebaseret mad til mennesker. Det vil både fremtidssikre landbruget og være til gavn for vores klima, natur og hav.”
"Vi er glade for, at eksperterne viser en vej til at lave klimaafgiften på en retfærdig måde for landmænd. Ved at sende pengene fra afgiften tilbage til landbrugets omstilling kan vi både få sat et stort skub på klimaindsatsen og støtte et levedygtigt landbrug. Nu vil vi kæmpe for, at regeringen laver den mest ambitiøse afgift.“
Afgifts-ekspertgruppen er nedsat af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre og Det Konservative Folkeparti, der tilsammen udgør flertallet bag den såkaldt “grønne skattereform”, der blev vedtaget 8. december 2020.
Nøgleord
Kontakter
Christian FrombergKampagneleder for landbrug, natur og skovGreenpeace Danmark
Christian leder arbejdet for et grønt landbrug i balance med klimaet og naturen. Han er kandidat i Klimaforandringer og har tidligere været med til at skabe dagsordensættende kampagner i Den Grønne Ungdomsbevægelse.
Poul Bonke JustesenPresse- og kommunikationsansvarlig
Primære ansvarsområder: Landbrug og miljø
Greenpeace Danmark
Greenpeace er verdens største uafhængige miljøorganisation. Vi konfronterer nogle af verdens største problemer og fremtvinger løsninger. I Danmark arbejder vi primært med problematikker indenfor klima, energi, landbrug, hav og skov. Vi bestræber os på altid at stå til rådighed for kommentarer på aktuelle sager og debatter - store som små, niche som mainstream.
Følg pressemeddelelser fra Greenpeace Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Greenpeace Danmark
Klimarådets oplæg til nyt klimamål er en “kanon nyhed”29.11.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fredag kl. 12 udgiver Klimarådet sin anbefaling til, hvordan Danmarks klimamål skal se ud for 2035. Rapporten kommer forud for, at Folketinget næste år skal vedtage klimamålet for 2035. Her følger Greenpeaces kommentarer, klausuleret til udgivelsen af rapporten.
Greenpeace: COP29-aftalen er en stor skuffelse24.11.2024 07:33:47 CET | Pressemeddelelse
Her følger de internationale kommentarer fra Greenpeace til klimaaftalen, som blev indgået ved COP29 natten til søndag.
Klimaødelæggelse leveret direkte foran TotalEnergies i Esbjerg19.11.2024 11:34:59 CET | Pressemeddelelse
Klimaaktivister fra Greenpeace leverede her til formiddag ødelagte ejendele fra klimakatastrofer rundt om i verden lige ude foran døren til TotalEnergies’ danske hovedkvarter i Esbjerg. Vraggodset skal fortælle historien om de tusindvis af ødelagte liv og tilværelser, som oliegiganten har ansvaret for, og få TotalEnergies til at betale for sine skader.
Greenpeace om landbrugsaftale: Regeringen giver aktiv dødshjælp til vores hav18.11.2024 10:10:24 CET | Pressemeddelelse
Regeringen præsenterer om lidt den grønne trepartsaftale. Her følger kommentarer fra Greenpeace.
Akut-demonstration samlede folk fra hele landet16.11.2024 15:40:11 CET | Pressemeddelelse
Sportsfiskere, jægere, landbrugere og naturelskere var i dag samlet fra hele landet til demonstration, for at råbe op over for “regeringens svigt af havmiljøet i trepartsforhandlingerne”.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum