Greve Kommune

38 borgere klar til gentænke kommunens velfærd

Del

På onsdag mødes Greve Kommunes velfærdsborgersamling for første gang, og pressen er velkommen.

Humoristisk tegning af 39 borgere i vidt forskellige aldre. Det står i flere rækker som på et klassefoto, og foran forreste række står der et skilt, hvopå der står "velfærdsborgersamling".
På onsdag mødes borgere i alle aldre og fra alle dele af Greve Kommune for første gang, for at drøfte fremtidens velfærd. Tegning Nadia Schlosser Greve Kommune

På onsdag mødes de 38 deltagere i Greve Kommunes velfærdsborgersamling for første gang, og pressen er velkommen til at være med på tilskuerpladserne, ligesom det er muligt at aftale interviews med både deltagere og udvalgsformand Marc Genning fra Greve Kommunes Plan- og Tryghedsudvalg.

Tid og sted: Onsdag den 28. februar 2024 kl. 17-21 på Greve Gymnasium, Plenumsalen, Rådhusholmen 12, 2670 Greve.

Kort om velfærdsborgersamlingen

Alle borgere over 16 år i Greve Kommune har fået invitation til at deltage i velfærdsborgersamlingen. Blandt de interesserede er der udvalgt 38 borgere ved en lodtrækning, som samtidig har taget højde for, at deltagerne skal afspejle kommunens befolkning i forhold til uddannelse, alder, køn og geografi.

I løbet af de kommende måneder bliver deltagerne præsenteret for ekspertoplæg om velfærd, og det pres velfærden er under. De får god tid til at tale sammen om emnerne. Og til sidst skal de komme med deres anbefalinger til byrådet den 26. juni 2024.

Det formelle

Borgersamlingen bliver ledet af demokratirådgivere fra We Do Democracy og konsulenter fra kommunernes udviklingscenter, Komponent. 

Desuden er der tilknyttet en ekspertgruppe, som klæder borgersamlingen på til arbejdet. 

Eksperterne er:

  • Arne Ullum, chefredaktør NB-Økonomi
  • Camille Sort, direktør for kreativ innovation i Operate
  • Vibeke Normann Andersen, direktør for Socialt Udviklingscenter
  • Jette Runchel, præseident for Rødekors


Velfærdsborgersamlingen er besluttet af et bredt flertal i byrådet i forbindelse med budgetforliget for 2024.

Læs mere på greve.dk/velfærdsborgersamling

Kontakter

Billeder

Humoristisk tegning af 39 borgere i vidt forskellige aldre. Det står i flere rækker som på et klassefoto, og foran forreste række står der et skilt, hvopå der står "velfærdsborgersamling".
På onsdag mødes borgere i alle aldre og fra alle dele af Greve Kommune for første gang, for at drøfte fremtidens velfærd.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Greve Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greve Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye