Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Hovedstadsborgmestre: Ny rapport understreger behovet for omfattende sikring mod stormflod

Del

En netop offentliggjort rapport fra Kystdirektoratet og DMI viser, at København og nabokommunerne i fremtiden kan blive ramt af en værre stormflod end hidtil ventet. Det understreger behovet for at lave en omfattende sikring af kystlinjen rundt om København, lyder det fra fire borgmestre fra de udsatte kystkommuner.

Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København, siger:

”Det er skræmmende, at en ekstrem stormflod i København kan nå op i fem meters højde eller mere i fremtiden. Det viser med al tydelighed, hvad det er for kræfter, vi er oppe imod. I København og nabokommunerne har vi i lang tid advaret om, at vi har brug for en ydre stormflodssikring for at beskytte de mange mennesker og værdier i Hovedstadens kystkommuner. Derfor er det også glædeligt, at Kystdirektoratet og DMI nu er nået frem til, hvad det er for en vandstand, vi i værste fald skal sikre os mod. Det er et helt afgørende første skridt på vejen mod at få lavet den nødvendige stormflodssikring, at de mange forskellige aktører bliver enige om, hvad det mere præcist er for en risiko, vi står over for.”

Anders Wolf Andresen, borgmester i Hvidovre Kommune, siger:

”Rapporten viser med al tydelighed, at vi skal sætte skub i arbejdet med en fælles sikring af hele hovedstadsområdet. En stormflodshøjde på op til fem meter i fremtiden vil jo få konsekvenser for rigtig mange mennesker, både fordi huse, skoler, hospitaler og butikker bliver oversvømmet, men også fordi infrastruktur, som fx metro, lufthavn og kraftvarmeværker bliver sat under vand. Så vi skal handle nu – men vi skal gøre det klogt og finde de gode løsninger, der både muliggør byens fortsatte funktion og samtidig understøtter vores kystnatur og havmiljø. Derfor skal vi tænke i naturbaseret stormflodssikring langs kysterne, hvor vi ikke bare bygger høje diger, men finder naturvenlige løsninger, der også kan sikre en øget biodiversitet.”

Allan S. Andersen, borgmester i Tårnby, siger:

”Vi ved, at vejret bliver mere ekstremt i fremtiden, og det kræver handling nu. For med muligheden for ekstreme stormflodshændelser i fremtiden er det helt afgørende, at vi får sikret vores kyster, så de kan modstå det pres, der kan komme. Resultaterne fra delrapporten giver os et fælles grundlag at arbejde videre på, så der kan laves en samlet plan for, hvordan vi bedst sikrer os i fremtiden”.

Kenneth Gøtterup, borgmester i Dragør, siger:

”DMI og Kystdirektoratet har kigget i krystalkuglen og fremlagt et fagligt bud på, hvad vi har i vente. Det er voldsom læsning, men vi er nødt til at forberede os til fremtidens vind og vejr. Dragør Kommunes kyststrækning udgør en meget væsentlig del af den samlede kystlinje til København, når vandet presser sig på fra Østersøen og Øresund. Jeg er derfor også helt på linje med mine kolleger i nabokommunerne, at vi med delrapporten står med et vigtigt fagligt fundament for det videre arbejde. Den statslige forundersøgelse fortsætter med vores konstruktive deltagelse, og jeg forventer, at der findes løsninger, som dels tilgodeser Dragør, dels også medvirker til, at vi får etableret en god, tilpasningsdygtig kystbeskyttelse og får håndteret problematikken om Natura 2000.”

Kontakter:

Kontakt til Line Barfod via Teknik- og Miljøforvaltningens pressetelefon på 2327 8090.

For kontakt til Anders Wolf Andresen ring til Stina Felby Egerup på telefon 3639 3134.

For kontakt til Allan S. Andersen ring til Benedicte Rasmussen på telefon 3247 1205.

For kontakt til Kenneth gøtterup ring til Toini S. Floris på telefon 5149 7131. 

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Københavns Kommune vil mindske affald ved flytninger23.9.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Vi kender det alle sammen. Man står overfor en flytning og på kort tid er der flyttekasser, møbler og sorte sække med blandet affald alle vegne. Og selvom møblerne ikke fejler noget, så ender de som stort indbo i sidste øjeblik. Hver år flytter 90.000 husstande i Københavns Kommune og det skaber en del usorteret affald. Derfor vil Københavns Kommune nu i et nyt forsøg give et flyttekit til københavnere, der står overfor en flytning. Et flyttekit, der skal gøre det nemmere at organisere flytningen og få sorteret affaldet i processen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye