ATP

Garantifond udbetaler 800 millioner til konkursramte

Del

Lægger man udbetalingerne af løntilgodehavender sammen, har Lønmodtagernes Garantifond (LG) i 2023 sikret udbetalingen af i alt 812 mio. kr. til knap 12.500 konkursramte lønmodtagere.

Efter et par år, hvor det danske arbejdsmarked var stærkt påvirket af covid-19 og efterdønningerne af pandemien, udbetalte LG sidste år i alt 812 mio. kr. i forbindelse med konkurser i Danmark, viser nye tal for 2023.

”Vi så i 2023 et arbejdsmarked - som efter nogle usædvanlige år under covid-19 - var kendetegnet ved, at antallet af konkurser igen steg til et forholdsvist højt niveau. Det kommer også til udtryk i udbetalingerne fra LG, der som sikkerhedsnet under det danske arbejdsmarked står klar med løn og feriepenge til lønmodtagerne i virksomheder i det tilfælde, at konkursen rammer,” siger Anne Kristine Axelsson, koncerndirektør for Pension & Arbejdsmarked i ATP, der administrerer LG-ordningen.

Tilbage i 2022 udbetalte LG i alt 599 mio. kr.

Udbetalingerne til lønmodtagerne i 2023 fordelte sig over 172,8 mio. kr. til erstatninger, 361,6 mio. kr. til feriepenge og 277,9 mio. kr. til løn i forbindelse med konkurser.

Puljen med feriepengeudbetalinger var i 2023 ekstraordinært høje som følge af, at LG i marts fik overdraget virksomheder fra Lønmodtagernes Feriemidler, hvor arbejdsgivere ikke havde indbetalt deres skyldige beløb. Lønmodtagernes Garantifond dækkede disse beløb ind og betalte til Lønmodtagernes Feriemidler.

Samlet blev der udbetalt penge til 12.445 lønmodtagere, der var ansat hos i alt 1.598 anmeldte arbejdsgivere.

615 eller 38 pct. af de anmeldte arbejdsgivere var handels- eller transportvirksomheder, mens 383 arbejdsgivere eller 24 pct. havde hjemme i bygge- og anlægsbranchen.

Læs mere på: Statistik om Lønmodtagernes Garantifond (LG) | ATP.dk

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 936 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 280 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye