Vejdirektoratet

Tunnel ved Bellahøj skal repareres for betonskader

Del

Trafikanter i det nordvestlige København må væbne sig med lidt ekstra tålmodighed fra fredag 1. marts. Her går Vejdirektoratet i gang med en større indvendig renovering af Frederikssundsvejstunnelen. Arbejdet varer godt et år og er nødvendigt for at reparere betonskader forårsaget af nedsivende vand.

Frederikssundsvejstunnelen ligger på Borups Allé, hvor den går over i Hareskovvej. Foto: Vejdirektoratet
Frederikssundsvejstunnelen ligger på Borups Allé, hvor den går over i Hareskovvej. Foto: Vejdirektoratet

Fredag 1. marts tager Vejdirektoratet hul på en længerevarende opgave med at foretage en indvendig renovering af Frederikssundsvejstunnelen ved Bellahøj i København. De tidligere år har der været udført fugtmembran ovenpå tunnelen.

Den gamle tunnel er bygget i beton af varierende kvalitet, og det har nu ført til vandindtrængningsskader på de lodrette slidsevægge, der ikke er fugtisolerede.

Det er et omfattende stykke arbejde at reparere hele den indvendige betonkonstruktion i så stor en tunnel, og opgaven forventes derfor først at være afsluttet i april 2025.

Arbejdet bliver udført bag afspærring og finder primært sted i dagtimerne.

Information til trafikanterne

Trafikalt betyder renoveringsarbejdet, at der til dagligt vil være to smalle kørespor igennem tunnelen.

Om natten vil tunnelen lejlighedsvist blive totalspærret i tidsrummet kl. 23.00-5.00. Når dette er tilfældet, vil trafikanterne blive ledt op ad parallelgaderne.

Desuden vil der i perioder være indskrænkninger til kun et spor farbart i tunnelen inden for tidsrummet lørdag aften til mandag morgen.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanter og naboer.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye