Furesø Kommune

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver påbud på Plejehjemmet Solbjerghaven

Del

En målrettet indsats på Plejehjemmet Solbjerghaven har haft den ønskede effekt på patientsikkerheden. Det blev bekræftet efter, at Styrelsen for Patientsikkerhed gennemførte et opfølgende tilsyn på plejehjemmet i januar 2024. Styrelsen fremhæver i deres afgørelse, at Plejehjemmet Solbjerghaven har arbejdet målrettet med at bringe de sundhedsmæssige forhold i orden, og de har netop ophævet begge påbud.

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver påbud på Plejehjemmet Solbjerghaven i Furesø Kommune.
Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver påbud på Plejehjemmet Solbjerghaven i Furesø Kommune.

Kritiske forhold omkring dokumentationen og medicinhåndteringen var særligt fremhævet i de påbud, som Styrelsen for Patientsikkerhed udstedte til Plejehjemmet Solbjerghaven, efter tilsynsbesøg i april og oktober 2023.

”Vi har taget påbuddene meget alvorligt. Vi igangsatte i Furesø derfor et omfattende arbejde på tværs af forvaltning og enheder. Hensigten var at anvende hinandens kompetencer og erfaringer bredt i kommunen, så borgerne altid modtager pleje og behandling af en høj kvalitet”, siger Helle Winther Dahl, centerchef for Sundhed og Seniorliv i Furesø Kommune.

På Plejehjemmet Solbjerghaven blev Furesøs hjemmesygepleje og forvaltningens udviklingssygeplejersker involveret i de initiativer, der blev igangsat kort efter tilsynsbesøgene. Alle medarbejdere blev undervist og fik tjekket, at de kunne tilgå Furesøs instrukser online. Der blev også investeret i adgang til en digital platform, som fremadrettet skal støtte systematisk oplæring og kompetenceudvikling.

Med støtte fra hjemmesygeplejen blev der foretaget sygeplejefaglige udredninger af samtlige beboere på plejehjemmet, og alle faggrupper arbejdede målrettet med dokumentationen.

Ophævede påbud

”Indsatsen viste sig at være effektiv og resulterede i, at Styrelsen for Patientsikkerhed ved det opfølgende tilsyn i januar 2024 ophævede de to tilsyn på Solbjerghaven. Det er godt gået, og det fortæller mig, at vi er på rette vej”, siger Helle Winther Dahl.

Konklusionen fra Styrelsen for Patientsikkerhed var, at der ikke mere var nogen fejl og mangler i medicinhåndteringen; at dokumentationen fremstod systematisk; og at borgernes problemer og risici var vurderet og dokumenteret i tilstrækkeligt omfang. Dette fik Furesø Kommune at vide i februar 2024.

Arbejdet fortsætter på plejehjem og rehabiliteringscenter

Furesø Kommune har siden efteråret 2023 arbejdet målrettet på løfte kvaliteten med dokumentation og medicinhåndtering på tværs af ældreområdet i kommunen.

Der er nu fast undervisning i dokumentation for sygeplejersker og social- og sundhedsmedarbejdere på plejehjem og Rehabiliteringscentret. Undervisningen foregår flere gange om ugen og varetages af kommunens udviklingssygeplejersker.

Herudover har Furesø Kommune indledt et samarbejde med Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Formålet er at sikre, at alle ældreområdets enheder arbejder med kvalitet og patientsikkerhed på en ensartet måde, så borgerne altid modtager træning, pleje og behandling af en høj kvalitet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

"Vi har lavet et Skovmus-pindsvin-blad!" - Legen er centrum i overgangen mellem børnehave og skole19.4.2024 10:19:21 CEST | Pressemeddelelse

En klar forårsdag i april tog 5 børnehavebørn fra Børnehuset Ryet til Hareskoven. De skal snart starte i Lille Værløse FFO. På skovturen mødtes de med børn fra andre børnehaver, som også skal starte i FFO’en. Turen i skoven var en del af et forløb, som hjælper børnene med at forberede sig på det nye, der venter, og give en tryg overgang fra børnehave til FFO og skole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye