Billund Kommune

Stærkt felt af frivillige ildsjæle indstillet til Frivilligprisen 2024

Del

Seks frivillige er blevet indstillet til Frivilligprisen 2024, som uddeles af Frivilligrådet i Billund Kommune. Overrækkelsen af prisen finder sted i marts, men tid og sted afsløres ikke, da det vil foregå som en overraskelse.

Nærbillede af en kvindehånd, som holder i hånd med en ældre mandlig borger.
Seks frivillige er nomineret til Frivilligprisen 2024, som uddeles i marts. Billund Kommune

Det er seks meget forskellige kandidater, som er blevet indstillet til Frivilligprisen 2024. Hvert år kan kandidater indstilles til prisen inden den 1. december, og årets kandidater spænder bredt, og det er Frivilligrådet rigtig godt tilfredse med.

”Det er et stærkt felt, vi har haft at vælge mellem i år, så det var svært at udpege en enkelt, men vi har fundet en kandidat, som vi vil overraske med en anerkendelse i marts, og det glæder vi os til,” fortæller formand for Frivilligrådet, Gitte Johansen.

Prisen gives til en person, der har ydet en stor frivillig og social indsats i Billund Kommune - en ildsjæl, der brænder for at gøre noget for sine medmennesker.

Frivillige inden for vigtige områder

De seks indstillede kandidater til Frivilligprisen er frivillige inden for meget forskellige områder, så kandidatfeltet spænder bredt med fokus på børn og familier, miljø og samfundet generelt. Men ét har de tilfælles, og det er, at de gør en kæmpe frivillig indsats, som kommer andre til gavn.

Den endelige vinder af Frivilligprisen 2024 udpeges af Frivilligrådet. I 2023 blev prisen overrakt til Kristian Hansen, der er frivillig i utallige foreninger, herunder Høreforeningen og Café Jydepotten i Grindsted, der er en del af KFUM’s Sociale Arbejde.

Overrækkelsen af Frivilligprisen 2024 til årets frivillig finder sted i marts.

De indstillede er:

  • Anja Pedersen: Frivillig ildsjæl i Billund og Varde kommuner, der bekæmper ensomhed ved at skabe et stærkt fællesskab gennem aktiviteter, social støtte og tilknytning til andre, lyder det blandt andet i indstillingen.
  • Ketty Hjøllund, Grindsted: Beskrives som en, der gør en meget stor indsats for de kommende generationer ved sit vedholdende fokus på tidligere tiders lemfældige omgang med miljøet.
  • Karen Ostersen, Røde Kors i Grindsted: Ifølge indstilleren er hun med til at mindske ensomheden for borgere i Billund Kommune gennem forskellige aktiviteter i Røde Kors.
  • Hans Bruhn Sørensen, Hele Danmarks Familieklub i Grindsted: Indstillet for sin store indsats i køkkenet, og så er han god til at lege med børnene, og han tager sig altid tid til at snakke med de voksne.
  • Heidi Pasqu, leder af Vestermarkskirkens formiddagscafé: Hun er blevet indstillet til Frivilligprisen, fordi hun er god til at kommunikere tydeligt og klart med empati og stor forståelse for den enkeltes behov.
  • Birthe Krog, frivillig i bl.a. Soroptimistklubben Grindsted-Billund: I indstillingen står der, at Birthe Krog er en usædvanlig uselvisk, energisk og empatisk frivillig kvinde, der er alle vegne, hvor der er brug for en frivillig.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye