Copenhagen Light Festival

Populært lysløb under Copenhagen Light Festival

Del

Lysløbet under Copenhagen Light Festival søndag d. 18. februar, havde trods regn tiltrukket 744 løbere til at deltage i det levende lysværk på den 7,7 km lange løberute. Ruten langs havnen gik forbi 16 ud af de 50 værker, der i disse uger lyser København op. 178 børn og voksne deltog desuden i aftenens Famlie-Lysløb.

Alle deltagere i Lysløbet og Familie-Lysløbet fik udleveret en lyskæde ved start og mange havde dertil hjemmefra gjort ekstra ud af påklædningen.
Alle deltagere i Lysløbet og Familie-Lysløbet fik udleveret en lyskæde ved start og mange havde dertil hjemmefra gjort ekstra ud af påklædningen. Copenhagen Light Festival/Christoffer Askman, vnr.TV

De mange løbere blev et kunstværk i sig selv, mens de passerede 16 af 50 lysværker i programmet for Copenhagen Light Festival 2024. Også aftenens Familie-Lysløb med børn og voksne på 3 km var et smukt skue.

Løberne samledes ved Det Kongelige Teaters Skuespilhus og lysværket The Wave på Ofelia Plads. Med hver deres lyskæde monteret på tøjet indtog de i fællesskab rollen som lysløbere under Copenhagen Light Festival. Et lysværk i sig selv.

null
Copenhagen Light Festival/Christoffer Askman, vnr.TV

I år blev løbet ført an af tre lysengle og den imponerende, levende lysslange kunne ses på stor afstand langs ruten på 7,7 km, der slog omkring Nyhavn, Broens Gadekøkken, langs havnen, over Lille Langebro, hen at vende på Islands Brygge og retur til Ofelia Plads.

Jens Mølsted, Psykoterapeut, udtalte inden starten gik: “Jeg glæder mig! Jeg synes det er fantastisk med et lysløb forbi alle de mange flotte lysværker."

Mette Zeuthen, Senior Commercial Partner: “Jeg synes det er en super god kombination, at du kan få noget motion og samtidig få en kulturel oplevelse ud af det sammen med andre."

Der blev ikke taget tid til løbene, hvilket gav deltagerne mulighed for at nyde turen og opleve København i eget tempo. 

For store og små, der gerne ville slutte vinterferien af med en fælles lysoplevelse, gik startskuddet til Familie-Lysløbet en halv time senere fra Ofelia Plads. Den 3 km lange rute var lagt med blik for, at barne- og løbevogne nemt kunne komme frem, så selv de helt små kunne tage del i oplevelsen.

null
Trods søndagens regnvejr mødte både børn og voksne op med højt humør. Copenhagen Light festival/Christoffer Askman, vnr.TV


Mette Zeuthen, Senior Commercial Partner, på den anden side af målstregen: "Fantastisk! "Det gik super hurtigt fordi der var noget at kigge på hele tiden, og det var en meget varieret rute – der skete hele tiden noget nyt."

"Det føltes som om man var en del af en lang slange, der bevægede sig gennem København med nattemørket og alle lysene omkring. At jeg var en del af en stor oplevelse. Og det var fedt."

Jens Mølsted, Psykoterapeut, efter løbet: “Det var helt vildt fantastisk og en kæmpe oplevelse at se. Som sagt, det der med regnen kunne jeg godt være foruden. Men når det er sagt, så er det bare at komme derud af.” 

“Det var perfekt og fantastisk at se alt det lys, der bevægede sig.”

Lysløbet og Familie-Lysløbet blev i år arrangeret i samarbejde mellem Copenhagen Light Festival og DGI Nordsjælland. Med flere end 50 lysværker i årets program, er Copenhagen Light Festival den største lysfestival i Europa.

null
Copenhagen Light Festival/Christoffer Askman, vnr.TV
null

Foreningens bestyrelse består af partnere fra Tivoli, Stromma Danmark, vnr.TV, Annette Juhl, Pia Allerslev, Kasper Hammer og Jacob Helenius.
Festivalens daglige drift og planlægning varetages af Copenhagen Light Festival sekretariatet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Trods søndagens regnvejr mødte både børn og voksne op med højt humør.
Trods søndagens regnvejr mødte både børn og voksne op med højt humør.
Download
Download
Alle deltagere i Lysløbet og Familie-Lysløbet fik udleveret en lyskæde ved start og mange havde dertil hjemmefra gjort ekstra ud af påklædningen.
Alle deltagere i Lysløbet og Familie-Lysløbet fik udleveret en lyskæde ved start og mange havde dertil hjemmefra gjort ekstra ud af påklædningen.
Download
Download

Links

Om Copenhagen Light Festival

Om Copenhagen Light Festival

Copenhagen Light Festival bygger på en blomstrende og kompetent lyskunst- og designscene med stærke traditioner, som skaber plads til vækst og aktiviteter, der får os til at sætte mere pris på vores bymiljø. Festivalen skaber lysoplevelser på et internationalt niveau og samler dem i byområder og på utraditionelle steder, hvor et stort og bredt publikum kan nyde dem.

Festivalen støttes af Københavns Kommune, Tivoli, Stromma Danmark, Royal Unibrew, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden, Villum Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Områdefornyelsen Bavnehøj, By & Havn, Broens Gadekøkken, Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Grundejerforeningssekretariatet ØrestadNord, RefshaleØen Ejendomme, Foreningen Ofelia Plads, Amager Vest Lokaludvalg, Krigsmuseet, Det Kgl. Bibliotek, Nordatlantens Brygge, Nørrebro Lokaludvalg m.fl..

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Light Festival

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Light Festival

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye