DI - Dansk Industri

DI: Ændringer i erhvervsstøtteordningerne skal ske med stor varsomhed

Del

Frigast-rapporten er en god anledningen til at gennemgå erhvervsstøtteordningerne. Men justeringer bør ske med stor forsigtighed, lyder det fra Dansk Industri (DI).

Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri. Foto: DI.
Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri. Foto: DI.

En ekspertgruppe ledet af Christian Frigast, har gennemgået omfanget af erhvervsstøtteordningerne. Landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, kvitterer for arbejdet og anerkender behovet for at få klarlagt ordningerne og få tydeliggjort, hvorfor eventuelle justeringer bør ske med stor forsigtighed.

DI ser frem til en konstruktiv dialog, men understreger, at politikerne bør anerkende de samfundsmæssige hensyn, der ligger bag ordningerne.

- Frigast-rapportens resultater er en god anledning til at få et overblik over erhvervsstøtte. Men det er vigtigt at understrege, at erhvervsstøtte ikke er en beholder, hvorfra man kan hæve ubegrænsede midler, og at justeringer skal håndteres med omtanke, særligt i forhold til de internationalt konkurrenceudsatte sektorer, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Selvom DI støtter en kritisk gennemgang af erhvervsstøtten, kalder erhvervsorganisationen på forsigtighed omkring forhastede beslutninger om ændringer i erhvervsstøtten, hvis de viser sig at skade erhvervslivets konkurrenceevne.

- En stor del af erhvervsstøtten består af skattefradrag skabt for at sikre fair konkurrence og modvirke negative effekter af andre regler og byrder. Det er ofte slet ikke retvisende at kalde dem støtteordninger, da de jo sådan set udligner en skævvridning, der er pålagt virksomhederne, forklarer Emil Fannikke Kiær og fortsætter:

- DIS-ordningen er eksempelvis nødvendig for, at Danmark fortsætter sin historiske rolle som en stærk maritim nation og forbliver en drivende kraft i den grønne omstilling for hele den globale skibsfart. En afskaffelse vil ikke alene mindske vores konkurrencekraft men også underminere de århundredlange traditioner og knowhow, der er grundstenen i dansk skibsfart, siger han.

Og på samme måde er der støtte til eksempelvis grøn omstilling, klimatiltag, forskning og udvikling, eksport, energi og turisme, der kommer hele samfundet til gode.

Et fremtidssikret erhvervsliv indebærer incitamenter, der skaber innovation og udvikling. DI ønsker derfor at bidrage til det videre politiske arbejde med henblik på at sikre et permanent FoU-fradrag på 130 pct. og en sænkelse af generationsskiftebeskatningen.

- FoU-fradraget og en lavere generationsskiftebeskatning er centrale brikker, når vi taler om at fremtidssikre dansk erhvervsliv. Disse tiltag bør dog ikke betinges af nedskæringer i erhvervsstøtten, men finansieres gennem det økonomiske råderum, som erhvervslivet har hjulpet med at skabe, understreger Emil Fannikke Kiær.

- Vi skal sikre, at Danmark forbliver et attraktivt land for erhvervslivet, uden at dette går på kompromis med de værdier, der driver vores økonomiske velstand. Forslag om at fjerne erhvervsstøtte skal balanceres nøje, og vi ser frem til en dialog med regeringen om den bedste vej frem, afslutter han.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny global undersøgelse: Mening på arbejdet stiger for andet år i træk – de unge scorer fortsat lavest22.5.2024 14:37:16 CEST | Pressemeddelelse

Det er blevet mere meningsfyldt at gå på arbejde, viser nye tal fra Voluntas. Det er andet år i træk, at scoren for meningsfuldt arbejde stiger, efter flere år med fald. Ifølge den globale undersøgelse 'Meningsfuldhed på Arbejdet 2024', foretaget af det danske rådgivningsfirma Voluntās, er følelsen af mening på jobbet steget fra 73 i 2023 til 74 i 2024. - Vi er nu for alvor kommet ud af pandemien, der udgjorde et historisk lavpunkt, hvad angår den mening, vi mennesker oplevede i vores arbejde. Vi begynder at mærke et stærkere tilhørsforhold og ser et tydeligere formål med det vi laver, idet vi igen kan forholde os fysisk til vores arbejdsplads, vores kollegaer og det produkt, vi i sidste ende hver især bidrager til. Men vi er bestemt ikke i mål og mange organisationer er stadig ved at finde sig til rette i en virkelighed, hvor både arbejdsformer og indstillingen til selve arbejdets plads i livet, har forandret sig fundamentalt, siger Nicolai E. E. Iversen, Chief Philosophy Officer hos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye