Vejdirektoratet

Støjskærme på vej i de sydgående spor på E45 i Aalborg

Del

Næste fase af arbejdet med at sætte støjskærme op langs Nordjyske Motorvej går nu i gang. Fra fredag den 1. marts vil der være en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i begge retninger på motorvejen i Aalborg.

Vejdirektoratet opsætter støjskærme langs E45 i Aalborg. Arkivfoto: Vejdirektoratet.
Vejdirektoratet opsætter støjskærme langs E45 i Aalborg. Arkivfoto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet er i fuld gang med at sætte støjskærme op på Nordjyske Motorvej E45 for at reducere støjgenerne for de borgere, der bor tæt på motorvejen.

Arbejdet har stået på siden september 2023 i de nordgående spor, men nu udvides vejarbejdet til også at omfatte de sydgående spor på E45 i Aalborg.

Information til trafikanter
Fra fredag den 1. marts 2024 går næste fase i gang, og det betyder, at der vil være en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i sydgående retning fra tilkørsel <24> Øster Uttrup Vej til frakørsel <26> Aalborg Ø. Det sker samtidigt med, at der fortsat er vejarbejde i nordgående retning.

Hastigheden sættes ned af hensyn til trafikanternes og vejarbejdernes sikkerhed. Der vil fortsat være to spor farbare, men sporene vil være smallere end normalt.

I løbet af maj vil der igen ske ændringer i projektet. Her påbegynder Vejdirektoratets entreprenør arbejdet ved Bavnevangen.

Vejarbejdet i nordgående retning er efter planen færdig i august, mens vejarbejdet i sydgående retning varer frem til december 2024.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og beboere i området.

Fakta om støjskærmene i Aalborg
Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Kristendemokraterne har med "Infrastrukturplanen 2035" afsat en pulje på i alt 3 milliarder kroner i perioden fra 2022 til 2035 til bekæmpelse af trafikstøj.

Med aftalen blev der afsat cirka 600 millioner kroner i 2022 til etablering af nye støjskærme langs statsvejene, som bliver opført over de kommende år, herunder støjskærmene i Aalborg.

Følg støjskærmsprojektet i Aalborg

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Billeder

Arbejdet med at opsætte støjskærme langs motorvejen i Aalborg er inddelt i fire faser. Vejdirektoratets entreprenør arbejder nu på fase 1, 2 og 3 samtidigt. Illustration: Vejdirektoratet.
Arbejdet med at opsætte støjskærme langs motorvejen i Aalborg er inddelt i fire faser. Vejdirektoratets entreprenør arbejder nu på fase 1, 2 og 3 samtidigt. Illustration: Vejdirektoratet.
Download

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye