Kristendemokraterne

Er tiden inde til at skrotte valgplakaten?

Del

I vores bestræbelser på at fremme bæredygtighed og indlede en meningsfuld samtale om fremtidens valgkamp, er vi dykket ned i tallene bag brugen af valgplakater. Til valget i 2019 fremstillede landets største trykkeri 150.000 valgplakater.

Valgplakater "udsmykker" Rådhuspladsen i København.
Valgplakater "udsmykker" Rådhuspladsen i København. KristenDemokraterne Fri anvendelse

Da en valgplakat i gennemsnit bidrager med 1,4 kg CO2-udledning, svarende til en bilkørsel på 10 kilometer, udgør den samlede CO2-udledning fra disse 150.000 plakater noget, der ligner en gevaldigt lang bilferie i en almindelig benzinbil, på knapt 37,5 gange rundt om jorden. Dette perspektiv giver da stof til eftertanke om, hvordan traditionelle valgkampsmetoder måske trænger til en opdatering i lyset af nutidens miljøudfordringer.

Vi opfordrer alle partier og interessenter til at deltage i denne vigtige debat, som vi naturligvis også vil være en aktiv del af. Lad os nu forenes om mere miljøvenlige valgkampsmetoder, så vi sammen kan sikre, at vores politiske engagement ikke kun er inkluderende og engagerende, men også ansvarligt over for planeten, vi alle deler.

Vores indenrigspolitiske ordfører, Jesper Housgaard, tilføjer: "Forestil jer en valgkamp, hvor vores CO2-aftryk ikke svarer til en maratonrejse rundt om jorden, men snarere til skridt, vi tager sammen mod en grønnere fremtid. Lad os genoverveje, hvordan vi fører valgkamp, så vi både kan engagere borgerne og passe på vores klode."

Vi opfordrer til en bred dialog og er åbne for innovative løsninger, der kan reducere vores miljøpåvirkning og samtidig styrke den demokratiske proces, så alle partier kan blive enige om, at det er tid til at gå nye veje. For kun i fællesskab kan vi reelt tage dette skridt. Lad os udforske digitale platforme og måske styrke de klassiske, fysiske vælgermøder og -arrangementer. Så kan vi tage et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig politisk kultur fremover.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Indenrigsordfører Jesper Housgaard ved Christiansborg
Indenrigsordfører Jesper Housgaard ved Christiansborg
Download

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne til kamp mod unges brug af pengespil30.3.2024 09:49:31 CET | Pressemeddelelse

Statens skatteindtægt på danskernes spillelyst og liberaliseringen af det danske spilmarked i 2012 er ikke realiseret uden svære ofre! Antallet af danskere, der kom i vanskeligheder med pengespillene, blev mere end fordoblet i perioden fra 2016 til 2022. En rapport fra Rambøll og Spillemyndigheden viser således, at antallet af personer herhjemme, som har problemer med pengespil, er steget fra 212.000 i 2016 til 478.000 i 2022. Og som om disse fakta ikke var grumme nok, så fremgår det af den seneste undersøgelse foretaget af Spillemyndigheden og Rambøll, at 24.500 børn mellem 12 og 17 år i forskellig grad har problemer med pengespil. Dette på trods af, at det ikke er lovligt for unge under 18 år at gamble i henhold til dansk lov.

Respekt for selvbestemmelse: Nej til automatisk organdonorregistrering12.2.2024 19:20:16 CET | Pressemeddelelse

KristenDemokraterne står fast i vores respekt for individets selvbestemmelse og de pårørendes rolle i den yderst vanskelige tid, som organdonationsbeslutninger ofte indtræffer i. I lyset af regeringens nye forslag om automatisk organdonorregistrering for alle voksne, ønsker vi at udtrykke vores bekymring og modstand. Vores politik på området for organdonation er funderet i en dyb respekt for individets ret til selv at bestemme over egen krop og organer. Vi mener, at et system, der automatisk registrerer alle som organdonorer, medmindre de aktivt fravælger det, underminerer denne grundlæggende ret.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye