Kristendemokraterne

Er tiden inde til at skrotte valgplakaten?

Del

I vores bestræbelser på at fremme bæredygtighed og indlede en meningsfuld samtale om fremtidens valgkamp, er vi dykket ned i tallene bag brugen af valgplakater. Til valget i 2019 fremstillede landets største trykkeri 150.000 valgplakater.

Valgplakater "udsmykker" Rådhuspladsen i København.
Valgplakater "udsmykker" Rådhuspladsen i København. KristenDemokraterne Fri anvendelse

Da en valgplakat i gennemsnit bidrager med 1,4 kg CO2-udledning, svarende til en bilkørsel på 10 kilometer, udgør den samlede CO2-udledning fra disse 150.000 plakater noget, der ligner en gevaldigt lang bilferie i en almindelig benzinbil, på knapt 37,5 gange rundt om jorden. Dette perspektiv giver da stof til eftertanke om, hvordan traditionelle valgkampsmetoder måske trænger til en opdatering i lyset af nutidens miljøudfordringer.

Vi opfordrer alle partier og interessenter til at deltage i denne vigtige debat, som vi naturligvis også vil være en aktiv del af. Lad os nu forenes om mere miljøvenlige valgkampsmetoder, så vi sammen kan sikre, at vores politiske engagement ikke kun er inkluderende og engagerende, men også ansvarligt over for planeten, vi alle deler.

Vores indenrigspolitiske ordfører, Jesper Housgaard, tilføjer: "Forestil jer en valgkamp, hvor vores CO2-aftryk ikke svarer til en maratonrejse rundt om jorden, men snarere til skridt, vi tager sammen mod en grønnere fremtid. Lad os genoverveje, hvordan vi fører valgkamp, så vi både kan engagere borgerne og passe på vores klode."

Vi opfordrer til en bred dialog og er åbne for innovative løsninger, der kan reducere vores miljøpåvirkning og samtidig styrke den demokratiske proces, så alle partier kan blive enige om, at det er tid til at gå nye veje. For kun i fællesskab kan vi reelt tage dette skridt. Lad os udforske digitale platforme og måske styrke de klassiske, fysiske vælgermøder og -arrangementer. Så kan vi tage et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig politisk kultur fremover.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Indenrigsordfører Jesper Housgaard ved Christiansborg
Indenrigsordfører Jesper Housgaard ved Christiansborg
Download

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

KristenDemokraterne kritiserer regeringen for bestillingsarbejde22.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

To medlemmer fra Udvalget for en mere værdig død, har trukket sig, fordi de oplever udvalgets arbejde som bestillingsarbejde fra regeringen. Jesper Grud Rasmussen og Emma Helledie har fremført deres kritik i et åbent brev til sundhedsministeren, publiceret i Kristeligt Dagblad. De oplever, at der aldrig var et ønske om at skabe en åben dialog om emnet, men at udvalget skulle lave en plan for implementering af aktiv dødshjælp i Danmark. KristenDemokraterne finder det beskæmmende at være vidne til det magtspil, regeringen fører, hvor man udadtil lægger op til åben debat, men indadtil forventer en eksekvering af en allerede besluttet plan.

KristenDemokraterne forsvarer nuværende abortgrænse3.5.2024 08:23:54 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen og aftalepartierne har annonceret en aftale om ændring af abortlovgivningen, hvori det fremgår, at grænsen for fri abort nu hæves fra de nuværende 12 uger til 18 uger. Denne ændring er støttet af regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet og har opbakning fra et smalt flertal i Det Etiske Råd. KristenDemokraterne står fast på en grænse ved 12 uger, idet placeringen af denne grænse har en veldokumenteret effekt og har fungeret efter hensigten i 50 år. Samtidig mener vi, at der netop ikke eksisterer tilstrækkelig evidens for positive effekter ved en abortgrænse på 18 uger, hverken med hensyn til kvinden, fostret eller de etiske konsekvenser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye