Lærerformand tilfreds med OK-aftale, der løfter lønnen for kommunalt ansatte
Parterne på det kommunale område er nået til enighed om en aftale, der sikrer en samlet ramme på 8,8 pct. over to år og generelle lønstigninger på 6,51 pct. i perioden. DLF-formand Gordon Ørskov Madsen er tilfreds med aftalen, der løfter lønnen og retter op på balancen mellem de offentligt ansatte og det private arbejdsmarked.
Overenskomstforhandlingerne mellem parterne på det kommunale område er i den afsluttende fase. Efter langstrakte forhandlinger er parterne nu nået til enighed om en aftale på det generelle område, der gælder alle ansatte i kommunerne.
Danmarks Lærerforenings formand, Gordon Ørskov Madsen, er tilfreds med resultatet, der viderefører rammen fra den statslige aftale, der landede 11. februar, og omfatter en samlet økonomisk ramme på 8,8 procent plus en ekstraordinær udmøntning sidst i perioden, der sikrer balancen mellem lønudviklingen på det offentlige og det private arbejdsmarked.
”Det har været svære forhandlinger, men jeg synes, vi er nået frem til et godt resultat. Jeg er navnlig tilfreds med, at vi får taget hånd om det efterslæb, vi har haft i forhold til det private arbejdsmarked. Vi lander en samlet ramme på 8,8 procent, samtidig med at vi samler op i slutningen af perioden og sikrer, at de kommunale lønninger følger med det private arbejdsmarked,” siger Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening.
Forhandlerne har prioriteret generelle lønstigninger højt, og DLF-formanden fremhæver, at lønnen vil stige med 5,74 procent allerede i år, såfremt aftalen stemmes igennem af medlemmerne.
”Rammen på 8,8 procent over to år betyder, at vi kan hæve lønnen betydeligt. Der kommer lønstigninger på mindst 6,5 procent i perioden, og langt hovedparten udmøntes allerede i 2024. Lønnen stiger med 5,74 procent i år. Det svarer til, at den gennemsnitlige lærer får 2300 kroner mere på lønsedlen hver måned,” siger Gordon Ørskov Madsen.
Ud over lønnen indeholder aftalen ifølge Gordon Ørskov Madsen også andre væsentlige forbedringer. Parterne er blevet enige om forbedringer på barselsområdet, så hele den øremærkede barsel nu løndækkes. TR-aftalen styrkes, så der bliver bedre muligheder for flere tillidsrepræsentanter på skoler med flere matrikler eller mange ansatte. Danmarks Lærerforenings medlemmer bliver omfattet af den tryghedspulje, der giver mulighed for at søge midler til efteruddannelse eller rådgivning ved afskedigelse grundet kommunale nedskæringer og omstruktureringer. Og samtidig giver aftalen mulighed for at opspare frihed, så eksempelvis 6. ferieuge kan puljes over flere år.
Den skønnede inflation i perioden er på 4,3 procent, og dermed er der tale om en reallønsforbedring på 2,3 procent plus de lønstigninger, der ligger i organisationsforhandlingerne. I alt har parterne med aftalen afsat 2 procent til organisationsforhandlingerne for de enkelte grupper.
”Det generelle forlig betyder, at vi nu forhåbentlig kan komme godt videre med den del af forhandlingerne, der gælder vores egne medlemmer. Her er lønnen også et tema, men vi har også andre vigtige krav, vi gerne vil igennem med,” siger Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening.
Kontakter
Manja SporkPressechef
Tlf:28934760msp@dlf.orgFølg pressemeddelelser fra Danmarks Lærerforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Lærerforening
DLF om ny finanslov: Løser ikke folkeskolens største udfordringer22.11.2024 12:40:36 CET | Pressemeddelelse
Den politiske aftale for næste års finanslov er indgået – på skoleområdet har politikerne prioriteret en ny forsøgsordning med skolemad, men de forholder sig ikke til folkeskolens væsentligste udfordringer, lyder det fra Danmarks Lærerforening.
DLF og CFU: Besparelsen på Center for Undervisningsmidler vil koste dyrt22.11.2024 11:44:54 CET | Pressemeddelelse
Finansminister Nicolai Wammen præsenterede i dag aftale om finanslov, der indeholder besparelser på Center for Undervisningsmidler (CFU). Det gør det sværere for lærerne at lave varieret undervisning og svækker CFU’s muligheder for at understøtte fagfornyelsen, mener Danmarks Lærerforening og Center for Undervisningsmidler.
Danmarks Lærerforenings kongres: En stærk folkeskole bygger på en stærk lærerprofession30.10.2024 14:25:05 CET | Pressemeddelelse
18 procent af underviserne i folkeskolen har ikke en læreruddannelse, og vikartallet er fordoblet over ti år. DLF’s kongres har enstemmigt samlet sig om en vedtagelse, der forpligter foreningen til at arbejde for at styrke lærerprofessionen.
Højt vikarforbrug går ud over elevernes faglighed og trivsel29.10.2024 06:14:39 CET | Pressemeddelelse
Stigende brug af vikarer i folkeskolen skaber mere uro og har konsekvenser for elevernes faglighed og trivsel – det siger et stort flertal af lærerne i ny undersøgelse. Det skal vi tage alvorligt, og det kræver investeringer, lyder det fra Danmarks Lærerforening.
DLF om ny uddannelsesreform: Forkert at lukke 10. klasse8.10.2024 12:47:44 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen vil med sit udspil til ny uddannelsesreform nedlægge de kommunale 10. klasser - det er en fejl, for de løser deres opgave godt, lyder det fra Danmarks Lærerforening.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum