Copenhagen Light Festival

LYS-bryllupper under Copenhagen Light Festival

Del

12 lykkelige par valgte fredag d. 16. februar at blive viet ved lysværket PiXLEarth under et af Københavns Kommunes Vie i det fri-arrangementer. Og helt særligt besluttede en af kunstnerne bag værket at forsegle kærligheden til sin partner.

 

Lina og Frederik Hougs vies ved lysværket PiXLEarth under Vie i det fri-arrangementet på Knasten d. 16. februar.
Lina og Frederik Hougs vies ved lysværket PiXLEarth under Vie i det fri-arrangementet på Knasten d. 16. februar. Copenhagen Light Festival/Christoffer Askman, vnr.tv

Vielser under åben himmel

“Årets første Vie i det fri-arrangement fredag d. 16. februar er blevet til i samarbejde med Copenhagen Light Festival ved en af de smukke lysinstallationer, som lyser København op i disse uger. Og det er et godt eksempel på det meget varierede program, vi har for Vie i det fri i 2024,” siger Jesper Hyldal, chef for vielseskontoret i Københavns Kommune.

Et af de 12 par, der blev viet, er lyskunstneren Frederik Hougs og hans hustru Lina. Frederik Hougs er en af de to designere bag lysværket PiXLEarth.

“Jeg har igennem mange år tænkt på at forsegle mit forhold, men jeg har aldrig fundet det rigtige tidspunkt. Da jeg blev bekendt med muligheden for at blive gift under min egen installation, var det selvsagt, at dette var det skub jeg havde ventet på,” udtaler Frederik Hougs.

Lysinstallationen%20PiXLEarth%20af%20Frederik%20Hougs%20og%20Claus%20Boysen%20%28DK%29.
Lysinstallationen PiXLEarth af Frederik Hougs og Claus Boysen (DK). Copenhagen Light Festival/Christoffer Askman, vnr.tv

Vielsen ved PiXLEarth er bare en af de mange oplevelser, som Copenhagen Light Festival danner ramme om. Hvert år sørger festivalen for gratis lysoplevelser for alle på et internationalt niveau og på utraditionelle steder.

“Vielsen er både et meget kærligt og smukt øjeblik, og vi er i lysfestivalen begejstrede for, at vi kan være med til at danne ramme for en alternativ scene i det offentlige rum. Det er netop en af de opgaver, vi som kulturfestival gerne vil være med til at løfte i Københavns Kommune: At byens rum inviterer til fælles og personlige oplevelser, og at vi som aktører i fællesskab er med til at skabe sådanne på tværs af de kulturelle og kommunale platforme," udtaler Jesper Kongshaug, forperson i Foreningen Copenhagen Light Festival.

Vie i det fri er Københavns Kommunes vielsestilbud, hvor par kan blive viet på særlige steder i byen. Fredagens vielser ved Copenhagen Light Festival er blot den første i rækken af 30 events fordelt på 25 forskellige københavnske lokationer.

"Vi glæder os til at tage imod op mod 500 danske og internationale par fordelt på de 30 forskellige dage vi afholder vielser uden for rådhuset," afslutter Jesper Hyldal, chef for vielseskontoret i Københavns Kommune.

Lina%20%26%20Frederik%20Hougs%20med%20deres%20%E6ldste%20datter.
Lina & Frederik Hougs med deres ældste datter. Copenhagen Light Festival/Christoffer Askman, vnr.tv

Om værket

  • PiXLEarth, som er lavet med støtte fra WWF Verdensnaturfonden og Stromma, er skabt særligt til placeringen på Knasten.
  • I lysinstallationen af Frederik Hougs og Claus Boysen benyttes moderne teknologi til at kombinere historiske data fra WWF Verdensnaturfonden med live-data fra hele verden, der afspejles i lysværkets skiftende farver.
  • Det er en visuel formidling af data på klodens tilbagegang i biodiversitet, stigning i Co2-forbrug og temperaturændringer siden 1970.
  • PiXLEarth er blot et ud af flere end 50 værker, som kan opleves til og med den 25. februar i mange af Københavns bydele.
null

Foreningens bestyrelse består af partnere fra Tivoli, Stromma Danmark, vnr.TV, Annette Juhl, Pia Allerslev, Kasper Hammer og Jacob Helenius.
Festivalens daglige drift og planlægning varetages af Copenhagen Light Festival sekretariatet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Lina og Frederik Hougs vies ved lysværket PiXLEarth under Vie i det fri-arrangementet på Knasten d. 16. februar.
Lina og Frederik Hougs vies ved lysværket PiXLEarth under Vie i det fri-arrangementet på Knasten d. 16. februar.
Download
Lysinstallationen PiXLEarth af Frederik Hougs og Claus Boysen (DK).
Lysinstallationen PiXLEarth af Frederik Hougs og Claus Boysen (DK).
Download
Lina & Frederik Hougs med deres ældste datter.
Lina & Frederik Hougs med deres ældste datter.
Download

Links

Om Copenhagen Light Festival

Om Copenhagen Light Festival

Copenhagen Light Festival bygger på en blomstrende og kompetent lyskunst- og designscene med stærke traditioner, som skaber plads til vækst og aktiviteter, der får os til at sætte mere pris på vores bymiljø. Festivalen skaber lysoplevelser på et internationalt niveau og samler dem i byområder og på utraditionelle steder, hvor et stort og bredt publikum kan nyde dem.

Festivalen støttes af Københavns Kommune, Tivoli, Stromma Danmark, Royal Unibrew, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden, Villum Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden, Områdefornyelsen Bavnehøj, By & Havn, Broens Gadekøkken, Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Grundejerforeningssekretariatet ØrestadNord, RefshaleØen Ejendomme, Foreningen Ofelia Plads, Amager Vest Lokaludvalg, Krigsmuseet, Det Kgl. Bibliotek, Nordatlantens Brygge, Nørrebro Lokaludvalg m.fl..

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Light Festival

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Light Festival

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye