Estate

Prisfald i januar var ventet

Del

På bagkant af de nye ejendomsvurderinger, faldt hus- og lejlighedspriserne fra december til januar med beskedne hhv. 0,6 og 0,7 pct. Det viser nye tal fra Boligsiden – og det bør ikke komme bag på nogen, mener Estate.

Fra december 2023 til januar 2024 faldt huspriserne med 0,6 pct., mens prisen på ejerlejligheder faldt med 0,7 pct. Set hen over seneste år, er historien om boligmarkedet dog en ganske anden. 

Således er huspriserne de seneste tolv måneder steget med 4,2 pct., mens priserne på ejerlejligheder er steget med 6,9 pct. Det fremgår af tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har beregnet.

- At boligpriserne faldt i januar måned, kan kun have overrasket landets nyhedsredaktioner. For de, som følger markedet tæt hver dag, og som lever af at sælge boliger, er det dog knap så overraskende, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

De omstridte ejendomsvurderinger, som gjorde, at der blev handlet mange boliger op til årsskiftet, har som ventet skabt en naturlig opbremsning i det nye år, lyder vurderingen.

- Faktisk er prisfaldene lavere, end vi havde regnet med. Selv i København, hvor skattestigningerne har været størst, er prisfaldet på f.eks. ejerlejligheder i januar stadig kun 0,7 pct. Det ser derfor ud til, at der skal mere end nogle skattestigninger til at ryste det københavnske boligmarked, hvor der alt andet lige stadig er en betydelig efterspørgsel på boliger, som er med til at holde prisniveauet oppe, siger Thomas Hovgaard.

Han forventer i det hele taget, at årets tidlige prisfald står til at blive afløst af mediehistorier om stigende priser i løbet af foråret.

- I langt de fleste tilfælde er boligskatterne faldet, hvilket taler for stigende priser. Og i de områder, hvor skatterne er steget, er efterspørgslen stor og udbuddet lavt. Og da der tilmed er udsigt til rentenedsættelser i 2024, føler vi os fortrøstningsfulde i forhold til, at priserne kommer til at stige igen, når foråret traditionen tro sætter turbo på boligsalget, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye