Viborg Bibliotekerne

Kunstig intelligens – et foredrag for alle som er nysgerrige på, hvordan kunstig intelligens kommer til at forandre vores verden

Del

Med ét er kunstig intelligens noget alle taler om, og mange mennesker veksler mellem frygt og fascination. Men hvordan vil kunstig intelligens (AI) forme vores arbejds- og hverdagsliv i fremtiden? Det er noget af det, som foredragsholder Jens Christian Bjerring giver et blik på i det topaktuelle foredrag i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek tirsdag den 27. februar.

Kunstig Intelligens
Kunstig Intelligens

Kunstig intelligens har potentiale til at revolutionere mange samfundsmæssige institutioner lige fra sundhedsvæsenet og finanssektoren til transport og detailhandel.
Med evnen til at behandle store mængder data kan AI forbedre beslutningstagning, øge effektivitet og give nye muligheder for innovation. Men AI giver også udfordringer i forhold til gennemsigtighed, tillid, identitet og ansvarlighed.

En af de centrale udfordringer er "uigennemsigtigheden" af komplekse AI-systemer, som kan gøre det rigtig svært for mennesker at forstå, hvordan AI er nået frem til en bestemt beslutning eller anbefaling.
Denne manglende gennemsigtighed kan bl.a. føre til mistillid og rejse etiske bekymringer fx omkring diskrimination. Derfor er det vigtigere end nogensinde at forstå mekanismerne bag AI, og tale om hvordan samspillet mellem menneske og maskine skal foregå.

Det er Bjerringbro Folkeuniversitet, der har inviteret Jens Christian Bjerring, Lektor ved AU -  Institut for Kultur og Samfund, og bedt ham om at give et bud på fordele og udfordringer ved brugen af kunstig intelligens.

Foredraget finder sted i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek tirsdag den 27. februar kl. 19. En billet koster 60 kr. + gebyr. Er du studerende, er prisen 30 kr. Billetter kan købes på dit lokale bibliotek i Viborg Kommune eller via viborgbib.dk

Kontakter

Anette Koue, Viborg Bibliotekerne
a6k@viborg.dk, 8787 3413

Billeder

Kunstig Intelligens
Kunstig Intelligens
Download
Jens Christian Bjerring
Jens Christian Bjerring
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Bibliotekerne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye