1KOMMA5° Danmark

1KOMMA5° rejser op mod 745 millioner kroner i kapital fra tyske storbanker

Del
  • 1KOMMA5° sikrer kapital fra banker til fremtidig vækst og ekspansion

  • Bankerne er BNP Paribas, Deutsche Bank og LBBW, og de tilfører i alt 52,5 millioner euro i første omgang. 1KOMMA5° har som mål at øge finansieringen til over 100 millioner euro som en del af en syndikeret finansieringsstruktur.

  • I tillæg hertil vil flere midler blive investeret i teknologisk udvikling for at fremme udviklingen og udbredelsen af 1KOMMA5°’s softwareplatform “Heartbeat”.

1KOMMA5's showroom i Hamborg.
1KOMMA5's showroom i Hamborg.

KØBENHAVN, Danmark 15. Februar 2024 – I kølvandet på et år med god økonomi, kan 1KOMMA5° tilføje endnu en økonomisk bedrift til samlingen i form af et trecifret millionbeløb i finansiering. Det særligt spektakulære ved denne finansiering er, at pengene kommer fra tre tyske storbanker. 1KOMMA5° understreger dermed deres plads i markedet ved at være i stand til at rejse bankkapital af denne størrelse kun 2,5 år efter virksomhedens grundlæggelse. 

Der er tale om de tre tyske storbanker, BNP Paribas, Deutsche Bank og LBBW, der i alt giver 52,5 millioner euro (ca. 390 mio. DKK)  i første omgang. 1KOMMA5° har som mål at øge finansieringen til over 100 millioner euro (ca. 745 mio. DKK) som en del af en syndikeret låneaftale. Midlerne skal bruges til yderligere vækst og M&A, og derudover skal  kapital investeres i den teknologiske udvikling og udvidelse af software-platformen “Heartbeat”.

Philipp Schröder, co-founder og CEO af 1KOMMA5°: “Vi vil bruge finansieringen til vækst og M&A for at komme tættere på vores mål om at gøre det muligt at leve gratis på vind og sollys for evigt. Samtidigt investerer vi kontinuerligt i teknologisk udvikling og vores softwareplatform Heartbeat.”

Micha Grüber, co-founder og CFO af 1KOMMA5°: “Denne kapitalrejsning er en vigtig byggesten på vej mod kapitalmarkedet, og det er en succes at være ‘bankable’ allerede efter 2,5 år, baseret på en særdeles profitabel forretning.”

I den danske filial af 1KOMMA5° ses nyheden ligeledes med stor glæde, og det fremhæver blot virksomhedens konkurrencedygtige karakter, profitabilitet og gennemgående integritet, mener Tobias Nielsen, CRO i 1KOMMA5° Danmark:

 “1KOMMA5° er jo på mange måder et unikum. De flotte præstationer kan næppe tilskrives én unik ting, men er snarere produktet af en gennemgående unik tilgang. Det gælder nemlig alt fra differentierede produkter og reinvestering i R&D, til exceptionel vækst og utrolige bundlinje-resultater. Jeg kan ikke selv komme på en anden virksomhed, som har haft så meget fart på og samtidig drevet virksomheden med så stor gennemgående integritet."

Aftalen med de tre tyske banker kommer i kølvandet på en Serie B-investering med 215 millioner euro i kapital og yderligere 215 millioner euro i form af geninvesteret kapital fra salgsprovenu, samt investeringen af et dobbeltcifret millionbeløb (euro) i efteråret 2023 fra venturekapitalfonden “2150”. 

– Slut –

Nøgleord

Kontakter

Links

Om 1KOMMA5°

1KOMMA5° er udbyderen af software-platformen "Heartbeat", der skaber et virtuelt kraftværk, som samler og forbinder kundernes solcelleanlæg, husbatterier, varmepumper og ladebokse og dermed i høj grad øger rentabiliteten af netværksforbundne kundesystemer. Virksomheden tilbyder også kunderne en one-stop-shop for køb og installation af individuelle og intelligente energisystemer.

Derudover opkøber clean tech-startupen førende virksomheder inden for el-sektoren med særligt fokus på solcelleanlæg, ladeinfrastruktur og varmepumper, og tilbyder til gengæld entreprenørerne brugen af egne softwareløsninger, centraliserede tjenester, pakkeløsninger, vækstkapital og geninvesteret aktiekapital i 1KOMMA5° Holding.

Målet er at udvikle en Europa-omspændende, markedsførende  hard- og softwareplatform, der er  i stand til at omdanne 500.000 bygninger om året til klimaneutral elproduktion, varme og mobilitet. I øjeblikket driver 1KOMMA5° mere end 72 lokationer med omkring 1.900 ansatte i Danmark, Tyskland, Sverige, Finland, Italien, Spanien og Australien.

Følg pressemeddelelser fra 1KOMMA5° Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 1KOMMA5° Danmark

1KOMMA5° åbner nyt forsknings- og udviklingscenter i Berlin.10.5.2024 08:30:35 CEST | Pressemeddelelse

Den dansk-tyske virksomhed, 1KOMMA5°, der er Europas førende cleantech-startup inden for CO2-neutrale energiløsninger, har åbnet et nyt forsknings- og udviklingscenter i Berlin. Med det nye udviklingscenter, skaber 1KOMMA5° 200 jobs i den tyske hovedstad. Dertil meddeler 1KOMMA5° blandt andet, at man har en målsætning om at hæve antallet af medarbejdere fra 2000 ansatte til 3000 i 2025.

Tidligere Tesla-direktør har opkøbt dansk solcellevirksomhed: Viasol A/S er nu blevet til 1KOMMA5° Danmark.18.4.2024 08:07:06 CEST | Pressemeddelelse

Den førende cleantech-virksomhed 1KOMMA5°, der bl.a. fokuserer på solceller og CO2-neutrale energiløsninger, har, som led i deres mission om at gøre verden til et grønnere sted, nu opkøbt danske Viasol A/S. Viasol har siden 2011 været leverandør af solcelleløsninger til danskerne, og fusioneringen markerer, at Viasol nu tager del i noget større. Målet er at udvikle en markedsførende, europæisk hard- og software platform, der gør det muligt at konvertere +500.000 husstande om året til selvstændige, CO2-neutrale energi-kraftværker gennem solenergi. Dette inkluderer bl.a. solceller, intelligent energistyring, varmepumper, ladestandere og mange flere muligheder. Det er den tidligere Tesla-direktør i Tyskland og Østrig, Philipp Schröder, der blandt andet har været instrumental i udbredelsen af Tesla i Europa, der står i spidsen for 1KOMMA5°.

1KOMMA5° fordobler omsætning og overskud23.1.2024 08:25:00 CET | Pressemeddelelse

1KOMMA5° har mere end fordoblet sin omsætning til omkring 460 millioner euro i 2023 sammenlignet med 206 millioner euro i 2022 Yderst rentabel: overskuddet (EBIT) er også mere end fordoblet til knap 50 millioner euro i 2023 sammenlignet med 19 millioner i 2022 Rentabilitet er opnået på trods af at have investeret et dobbeltcifret millionbeløb (euro) i egne produkter og software Til dato har 1KOMMA5° monteret mere end 170.000 solcelleanlæg, varmepumper, husbatterier og ladebokse for kunder

Den grønne omstilling 2024: Danmark har slået europarekord, ny prismodel for 800.000 elkunder og kunstig intelligens bringes ind i klimakampen.9.1.2024 08:20:00 CET | Pressemeddelelse

Året 2023 var et begivenhedsrigt år for den grønne omstilling. Et år, der på mange måder blev påvirket af det danske elmarked og regeringens tiltag. 2024 er dog startet hårdt ud. En stigning af elafgiften på 9,2% har gjort, at Danmark nu har sat en ny europarekord, og samtidig har vi allerede set at elprisen har været oppe og ramme op til 7,54 kr./kWh.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye