Norlys

Norlys udpeger ny cybersikkerhedsrådgiver

Del

Norlys øger fokus på cybersikkerhedsområdet med ny og meget erfaren talsmand og rådgiver.

Ken Bonefeld Nielsen, senior cybersikkerhedsrådgiver i Norlys
Ken Bonefeld Nielsen, senior cybersikkerhedsrådgiver i Norlys

Ken Bonefeld Nielsen, der hidtil har været it-sikkerhedschef (CISO) og VP med ansvaret for Norlys’ cyber- og informationssikkerhedsfunktioner, tiltræder nu som senior cyber security & resilience advisor i energi- og telekoncernen.

Opgaven som CISO er omfattende og med ny lovgivning som blandt andet NIS2 på vej, er der et voksende behov for både at varetage Norlys’ cybersikkerhedsinteresser internt i organisationen samt over for myndigheder og andre eksterne samarbejdspartnere. Som senior cybersikkerhedsrådgiver skal Ken Bonefeld Nielsen derfor intensivere fokus på cybersikkerhed både i Norlys, energi- og telebranchen og samfundet som helhed.

- Jeg har været utrolig glad for rollen som CISO, men er nået til et punkt, hvor jeg gerne vil prioritere den voksende opgave med at fungere som koncernens ansigt ud ad til og overlade stafetten til en meget kompetent efterfølger. Jeg vil fremover fokusere på den rådgivning, der skal sikre, at Norlys og hele branchen er rustet til at håndtere de cybertrusler, som vi bliver mødt af, siger Ken Bonefeld Nielsen.

Som ejer af kritisk infrastruktur i form af Danmarks største fibernet og det næststørste elnet er cybersikkerhed og evnen til at håndtere sikkerhedshændelser en topprioritet for Norlys.

- Ken har som CISO flyttet Norlys' sikkerhed til et helt nyt niveau. Området er en kernekompetence for os som virksomhed - ikke mindst i lyset af det øgede trusselsbillede. Det er samtidig en branche- og samfundsagenda, som vi gerne vil deltage i og påvirke, og derfor dedikerer vi blandt andet Kens unikke kompetencer til kontakten med myndigheder, politikere, erhvervsorganisationer og den offentlige debat, siger Morten Bilgrav, der er CIO i Norlys.

Rune Doberck, der hidtil har været director for cyber- og informationssikkerhed i Norlys, konstitueres som CISO i Norlys.

Blå bog Ken Bonefeld Nielsen

2020-2024: CISO og VP med ansvaret for cyber- og informationssikkerhedsfunktioner samt koncernberedskabet i Norlys

2018-2020: Selvstændig cybersikkerhedsrådgiver

2005-2018: Global direktør for risk management og brand protection i Sony Mobile

2002-2004: CISO og CSO i H. Lundbeck

1998-2002: CISO og SCO i Tele2

Ken Bonefeld Nielsen, der er 63 år, har en baggrund fra forsvaret og en executive MBA fra EVT Business School.

Kontakter

Billeder

Ken Bonefeld Nielsen, senior cybersikkerhedsrådgiver i Norlys
Ken Bonefeld Nielsen, senior cybersikkerhedsrådgiver i Norlys
Download
Ken Bonefeld Nielsen, senior cybersikkerhedsrådgiver i Norlys
Ken Bonefeld Nielsen, senior cybersikkerhedsrådgiver i Norlys
Download

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med 3.500 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, København og en række mindre byer. Vi leverer energi, ladestandere, internet og tv til flere end 1,7 millioner husstande og virksomheder. Norlys er ejet af 800.000 andelshavere.

Vi arbejder for grøn omstilling og digitalisering. Ud over vores kunderettede aktiviteter ejer vi blandt andet landets største elnet og landets største fibernet samt aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading, som handler med energi. Vi ejer også halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye