Fors A/S

Vigtigt: Lad vandpytter være vandpytter

Del

Det er vigtigt, at man ikke leder overfladevand fra haver og belægninger til kloakken, lyder det fra Fors A/S. Systemet har ikke kapacitet til det, og man flytter blot problemet til sin nabo.

Det kan virke fristende at pumpe vandet fra græsplænen ud i kloakken, hvis nedbøren har forvandlet haven til en sø. Ikke desto mindre er det vigtigt at lade være, melder Fors A/S.

”Vi oplever, at folk løfter på kloakdækslerne og pumper vand fra haven derned. Der er pres på kloakken i disse dage, og der er ganske enkelt ikke kapacitet til oversvømmede græsplæner oveni. Derfor tager vi også en snak med folk, når vi ser det, for det er klart vores indtryk, at folk simpelthen ikke ved, at de skal undlade at lede overfladevandet fra deres haver og belægninger til kloaksystemet,” siger spildevandschef i Fors A/S Lars Lund Schjødt og uddyber:

”Det har heldigvis endnu ikke været nødvendigt for os at bede vores kunder om at undlade toiletskyl, brusebade og tøjvask, og det vil vi i øvrigt også allerhelst undgå at skulle. Men så er vi også nødt til at udvise rettidig omhu og i fællesskab begrænse mængden af spildevand nu. Og her handler det først og fremmest om at lade vandpytter være vandpytter og ikke pumpe dem i kloakken,” lyder det.

Andre konkrete gode råd er at kontrollere afløb og tagrender og sørge for, at de er renset, og at der er fri passage. Og har man kælder, skal man flytte sine ting op i højden og lukke for højvandslukket.

Kontakter

Links

Om Fors A/S

Hos Fors A/S arbejder vi hver dag for at sikre, at naturen forbliver grøn, luften frisk og vandet rent. Vi leverer vand og fjernvarme samt renser spildevand i vores tre ejerkommuner: Roskilde, Holbæk og Lejre. Derudover indsamler vi affald og driver genbrugspladser i Holbæk Kommune. Vi bestræber os på at inddrage, hjælpe og informere vores kunder, så vi sammen kan løfte opgaven om en grønnere fremtid, hvor naturen er i balance.

Vi er ISO-certificerede, hvilket sikrer sammenhæng mellem strategi, politikker, procedurer og konkrete handlinger. Læs mere om vores ISO-certificering her.

Følg pressemeddelelser fra Fors A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fors A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye