Billund Kommune

Et nyt lege- og læringsområde skal give gode oplevelser for borgerne

Del

Billund Kommune og CoC Playful Minds arbejder på en inddragelsesproces i forhold til at etablere et nyt oplevelsesområde med fokus på leg og læring om bl.a. bæredygtighed og energiproduktion ved rundkørslen ved Havremarken/Koldingvej i Billund. Formålet er at skabe endnu et sted i kommunen, hvor borgerne kan være aktive og få nye, gode oplevelser.

Borgerne inviteres til at komme med deres idéer til, hvad det nye leg- og læringsområde i Billund skal kunne for, at det kan bruges som et rekreativt område, der giver mening for borgerne.
Borgerne inviteres til at komme med deres idéer til, hvad det nye leg- og læringsområde i Billund skal kunne for, at det kan bruges som et rekreativt område, der giver mening for borgerne. Foto: Billund Kommune

Det nye oplevelsesområde forventes etableret i forlængelse af det areal, hvor LEGO Koncernen planlægger at anlægge en ny solcellepark. Området skal bruges til at formidle fremtidens energiproduktion, så det kan indgå som en del af skolerne og daginstitutionernes grønne læseplan.

Der er udarbejdet et skitseforslag til, hvordan området kan se ud, men det ligger langt fra fast. Der er nemlig gang i en større inddragelsesproces, hvor aktører som naturfagsvejledere og elever fra folkeskolerne samt Ungerådet, museet Mark, Handicaprådet og SSP m.fl. kommer med deres inputs til, hvordan området skal se ud.

Derudover bliver der senere åbnet for en borgerinddragelsesproces, hvor alle borgere inviteres til at komme med deres idéer til, hvad området skal kunne for, at det kan bruges som et rekreativt område, der giver mening for borgerne.

”Jeg glæder mig til, at vi sammen med borgerne skaber endnu et godt oplevelsessted i kommunen, der er sikkert og tilgængeligt for os alle. For jeg er stolt over vores konstante fokus på leg og læring, og jeg håber, at området kan blive et forbillede for en fremtidssikret byudvikling. En byudvikling, hvor vi sætter udvikling af ny natur og nye rekreative tiltag for børn, unge og børnefamilier i tæt samspil med en bynær energiproduktion,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Leg og læringsområdet bygger videre på Billund By vision, der beskriver en legende tæt og forbundet by, hvor man skal kunne leve, lege og lære, og hvor der skabes nye sammenhænge mellem byens områder. Det nye område skaber netop denne sammenhæng med dets placering mellem byens bolig- og erhvervsområder, en ny solcellepark og genbrugspladsen. Et knudepunkt hvor unikke synergier kan opstå.

Området skal desuden bidrage til at formidle den tid, vi står i lige nu, hvor landskabet ændrer sig fra overvejende foder- og fødevareproduktion til større energilandskaber med en igangværende biodiversitetskrise.

Målet er således at etablere et nyt rekreativt område i Billund, der gennem leg fortæller områdets historie, nutidens klimaudfordringer og fremtidens løsninger.

Fakta

Når det endelige skitseforslag til, hvordan området skal se ud, er færdigt, skal der udarbejdes en lokalplan, som forventes politisk behandlet i september 2024. Hvis denne bliver godkendt, er det forventningen, at det nye leg- og læringsområde står færdigt i 1. halvår 2025.

Kontakter

Billeder

Se skitseforslag til, hvordan området kan komme til at se ud.
Se skitseforslag til, hvordan området kan komme til at se ud.
Download

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye