De Danske Bilimportører

Ny aftale om nulemissionszoner glæder bilindustrien

Del

De Danske Bilimportører er glade for den nye politiske aftale, som giver kommunerne mulighed for at indføre nulemissionszoner.

Den nye politiske aftale, der vil give kommunerne lov til at indføre nulemissionszoner, er et vigtigt skridt i retningen mod en grønnere bilpark. Nulemissionszoner udelukker fossile biler, hvilket betyder mindre luftforurening samt klima- og miljøfordele.

"Vi er rigtig glade for aftalen og ser frem til, at flere kommuner får muligheden for at indføre nulemissionszoner. Partikelforurening har flere negative konsekvenser, som nulemissionszonerne kan mindske," siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Udover at miljøzoner kan mindske luftforurening, skaber de også et større incitament til at skifte den fossile bil ud med en grønnere bil:

"Det er væsentligt, at kommunerne får mulighed for at træffe beslutning om nulemissionszoner nu, så de kan træde i kraft i 2030. Det giver bilejerne mulighed for at planlægge deres skift til elbil, så omstillingen bliver mere overskuelig. Flere vil søge over mod elbilen inden 2030, hvorfor de grønne effekter vil kunne ses tidligere," siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Pressefoto

Klik her

Nøgleord

Kontakter

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi varetager bilbranchens interesser over for politikere, myndigheder og den danske befolkning, mens vi holder samfundet opdateret ved hjælp af relevant data og information.

Kildeangivelse

Gengivelse af tekst: De Danske Bilimportører

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye