Bryggeriforeningen

Færre danske bryggerier

Del

For første gang siden årtusindeskiftet falder antallet af danske bryggerier. Samtidig stiger frygten for yderligere lukninger. Høje priser på råvarer, emballager og energi presser branchen, siger Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup.

I de fleste landsdele er antallet af bryggerier faldet
I de fleste landsdele er antallet af bryggerier faldet

Antallet af bryggerier i Danmark er steget hver eneste år siden år 2000. Men sidste år var der flere bryggerier, som slukkede for blusset under øl-kedlen, end bryggerier, der begyndte at brygge øl. I 2023 kunne man nyde øl fra 237 danske bryggerier, hvilket er 24 færre end i 2022, viser en optælling foretaget af Bryggeriforeningen.

Den største nedgang er sket i Østjylland samt i Midt- og Vestjylland.

Samtidig er frygten for at måtte dreje nøglen om stigende blandt Bryggeriforeningens medlemmer. I en ny medlemsundersøgelse svarer 18%, at der er ”middel” risiko for at måtte lukke virksomheden, hvilket er den største andel nogensinde i foreningens spørgeundersøgelser. Dog er der i lighed med tidligere undersøgelser ingen medlemmer, som vurderer, at lukningsrisikoen er ”høj” eller ”meget høj”.

”Bryggerierne er presset af høje priser på både malt, humle, flasker, dåser og energi. Det har desværre fået især mindre bryggerier til at give op, og det er foruroligende, at et stigende antal af vores medlemmer kalkulerer med risikoen for at måtte lukke. For rigtigt mange af de danske bryggerier har hjemme i mindre bysamfund, hvor de bidrager betydeligt til både jobskabelse, turisme og sammenhængskraft”, siger Nick Hækkerup, der er direktør i Bryggeriforeningen.

Han glæder sig dog over, at Danmark fortsat har flere bryggerier pr. indbygger end de fleste andre europæiske lande.

Nøgleord

Billeder

Om Bryggeriforeningen

Bryggeriforeningen er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.

Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye