Finans Danmark

Høringssvar til revideret kvikguide om miljømarkedsføring

Del

Finans Danmark har afgivet høringssvar til Forbrugerombudsmanden.

Finans Danmark finder det positivt, at kvikguiden som noget nyt eksplicit henviser til særlovgivning på bæredygtighedsområdet, herunder disclosure- og taksonomiforordningen, som finansielle virksomheder er omfattet af.

Vi vurderer dog, at der behov for mere præcis vejledning på de områder, hvor der gælder særlige krav til oplysning og markedsføring for finansielle produkter og samspillet med markedsføringslovens regler, herunder det generelle forbud mod vildledning.

Med henblik på at højne anvendeligheden og metoden i vejledning om brug af miljømæssige og etiske påstande m.v., foreslår vi derfor, at de nye afsnit placeres under en selvstændig overskrift, ligesom kvikguiden i højere grad kan tydeliggøre, præcis hvilken betydning lex specialis princippet har.

Læs høringssvaret (finansdanmark.dk)

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I flere og flere kommuner er det blevet dyrere at eje end at leje en bolig7.2.2024 06:12:53 CET | Pressemeddelelse

Over de seneste år er det blevet relativt dyrere at være boligejer sammenlignet med at bo til leje. Det betyder, at der er blevet flere kommuner, hvor udgifterne til at eje sin bolig er blevet højere end udgifterne til at bo til leje. Samtidig kan lokale størrelseskrav til nybyggeri være en del af forklaringen på, at det kan være svært at finde en mindre bolig i København – hvad enten det er en ejerbolig eller en lejebolig, man er på udkig efter. Finans Danmark har derfor tre konkrete forslag, som kan mindske udgifterne ved at købe ejerbolig en smule og skabe bedre rammer for flere mindre boliger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye