Finans Danmark

Høringssvar til revideret kvikguide om miljømarkedsføring

Del

Finans Danmark har afgivet høringssvar til Forbrugerombudsmanden.

Finans Danmark finder det positivt, at kvikguiden som noget nyt eksplicit henviser til særlovgivning på bæredygtighedsområdet, herunder disclosure- og taksonomiforordningen, som finansielle virksomheder er omfattet af.

Vi vurderer dog, at der behov for mere præcis vejledning på de områder, hvor der gælder særlige krav til oplysning og markedsføring for finansielle produkter og samspillet med markedsføringslovens regler, herunder det generelle forbud mod vildledning.

Med henblik på at højne anvendeligheden og metoden i vejledning om brug af miljømæssige og etiske påstande m.v., foreslår vi derfor, at de nye afsnit placeres under en selvstændig overskrift, ligesom kvikguiden i højere grad kan tydeliggøre, præcis hvilken betydning lex specialis princippet har.

Læs høringssvaret (finansdanmark.dk)

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye