Anima

Ny dyrevelfærdsaftale er god for kyllingerne

Del

Fødevareministeren har netop præsenteret en længe ventet dyrevelfærdsaftale, der med bred politisk opbakning sigter på at løfte dyrevelfærden i Danmark. I dyreværnsorganisationen Anima glæder man sig over, at turbokyllinger spiller en fremtrædende rolle i aftalen.

Et fuldt stop for statslige indkøb af turbokyllinger, ambitioner om et EU-forbud og en arbejdsgruppe, der skal anvise mulige forbedringer i Danmarks slagtekyllingeproduktion, der årligt producerer cirka 100 millioner dyr.

Regeringen og en række partier er blevet enige om disse initiativer for at mindske lidelserne i danske kyllingestalde. Hos Anima betegner man det som betydelige skridt i den rigtige retning:

“Vi er glade for, at kyllingerne fylder i dyrevelfærdsaftalen. Det betyder noget, at man fra Christiansborg siger klart og tydeligt, at det skal være slut med turbokyllinger. Selvom vi havde foretrukket et forbud, så tager politikerne nogle betydelige skridt i den rigtige retning med de her initiativer”, udtaler Mathias Madsen, kampagneleder hos Anima.

Turbokyllinger er avlet til ekstrem vækst, som medfører massive velfærdsproblemer for kyllingerne, og Anima har længe arbejdet på at få dem ud af de danske kølediske:

“De fleste store detailaktører har heldigvis forpligtet sig på, at det skal være slut med turbokyllingerne, men eksempelvis Coop opfører sig ekstremt fodslæbende og uansvarligt og vil slet ikke forpligte sig på en udfasning. Vi tror på, at signalet fra Christiansborg vil være med til at give dem det sidste skub”, udtaler Mathias Madsen, kampagneleder hos Anima.

Tager ikke livtag med dyrelandbruget
Anima har dog ikke kun positive ting at sige om den nye dyrevelfærdsaftalen, som ifølge organisationen skøjter hen over mange af de helt store problemer i dyrelandbruget:

“Til trods for, at regeringen har flertal, har den tydeligvis ikke det politiske mod til at tage livtag med dyrelandbruget. Når det kommer til eksempelvis fiksering af søer og pattegrisdødelighed er initiativerne i aftalen desværre totalt slappe”, udtaler Mathias Madsen, kampagneleder hos Anima.

Han henviser blandt andet til, at et opgør med ekstrem fiksering af søer har meget lange udsigter, og at aftalen ikke rummer konkrete tiltag til at sænke pattegrisedødeligheden, som fortsat betyder, at hver fjerde pattegris dør som spæd.

I aftalen er der imidlertid også sat midler af til at understøtte en hurtigere udfasning af Danmarks sidste burægproduktioner, hvilket får ros fra Anima, ligesom organisationen glæder sig over, at regeringen vil arbejde videre med blandt andet strengere straffe for dyremishandling og undersøge mulighederne for implementering af alternativer til masseaflivning af hanekyllinger. 

Kontakter

Anima

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye