Dansk Metal

Digitaliseringsstrategien er et skridt i den rigtige retning

Del

Skal vi fastholde og tiltrække nye virksomheder til Produktionsdanmark, skal vi være et digitalt og teknologisk foregangsland. Den nye digitaliseringsstrategi viser gode takter.

Det er positivt, at en bred vifte af Folketingets partier i dag har vedtaget en ny digitaliseringsstrategi, hvor det blandt andet bliver lettere for små og mellemstore virksomheder at få en robot i produktionen.

Det siger Dansk Metals erhvervspolitiske chef, Emil Drevsfeldt Nielsen:

”Vi skal ikke konkurrere om at have de laveste lønninger. Det gælder derimod om at have den mest effektive produktion, og derfor er det virkelig godt, at flere små og mellemstore virksomheder nu får muligheden for at investere og prøve robotter af i deres produktion,” siger Emil Drevsfeldt Nielsen.

Dansk Metal har for nyligt lavet en analyse der viser, at udviklingen er gået i stå i de små og mellemstore virksomheder, når det kommer til at få automatiseret produktionen.

Det skal vendes, for uden robotter, så er der simpelthen ikke nok faglærte til at sikre den grønne omstilling, og derfor er det også ærgerligt, at der blot afsættes 18 millioner kroner til opgaven. Det siger Emil Drevsfeldt Nielsen:

”Det her er en bunden opgave, og derfor ærgrer det mig, at vi ikke kommer fra start med fuld kraft, men i stedet halter afsted. Vi er i den grad udfordret af, at der mangler faglærte i industrien, for det er dem, der skal bygge vindmøller, lægge fjernvarme og installere varmepumper. Derfor er det også fuldstændig afgørende, at vi får automatiseret produktionen, så vi får udnyttet den meget kvalificerede arbejdskraft, vi har,” siger Emil Drevsfeldt Nielsen

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye