TEKNIQ Arbejdsgiverne: Nu bliver data fra vand og varme endelig sat fri

Del

Dagens politiske aftale får endelig sat forsyningsdata fri, så det kan gøre gavn i den grønne sags tjeneste, hvilket TEKNIQ Arbejdsgiverne længe har ønsket. Derudover er investeringerne i kunstig intelligens den helt rigtige vej at gå - men der skal mere til, mener organisationen.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Foto: Bax Lindhardt/TEKNIQ Arbejdsgiverne

Den brede politiske aftale om en ny digital strategi for Danmark får rosende ord med på vejen fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer store dele af det tekniske erhvervsliv i Danmark.

Særligt investeringerne i at gøre data fra vand- og varmeforbrug til en aktiv medspiller i den grønne sags tjeneste, og investeringerne i kunstig intelligens, vækker begejstring.

Fri data fra el, vand og varme:

- Det er godt nyt for den grønne omstilling med en effektiv og sammenhængende forsyningssektor, hvor de grønne data i både el-, vand- og varmesektoren tages i brug. Vi har længe gjort opmærksom på forsyningsdata er et overset grønt greb, så det glæder mig, at vi nu kan få sat skub i både den digitale og bæredygtige omstilling af Danmark. Nu må de relevante myndigheder sørge for at tage den videre, så vi hurtigt kan løsningerne ud at gøre gavn, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.  

Mere og bedre kunstig intelligens:

- Investeringerne i kunstig intelligens er nødvendige for at sikre kvaliteten på længere sigt. Danmark er et lille sprogområde, og vi skal ikke spise os selv af med andenrangsløsninger. Vi skal have kunstig intelligens af høj kvalitet på dansk, og det kræver træningsdata af høj kvalitet på dansk. For eksempel ved at slippe DR’s egenproducerede nyhedsindhold løs og på den måde gøre en chatbot klogere på kultur, erhverv, dansk historie og økonomi, siger Troels Blicher Danielsen. 

TEKNIQ Arbejdsgiverne har for nylig lanceret sin egen AI-løsning, der netop er trænet på overenskomster og jura blandt andet for at kunne give medlemmerne svar på komplekse spørgsmål. Se mere her.

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer en stor del af virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere og har en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Arbejdsgivere og fagforbund vil gøre el-branchen grønnere med fem trin9.2.2024 10:51:38 CET | Pressemeddelelse

El-branchen er en central aktør i 81 procent af klimaomstillingen på grund af det store behov for grøn elektrificering og energieffektive løsninger, men selve branchen skal også være bæredygtig. Derfor præsenterer TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund nu en fælles model for el-virksomhedernes grønne udvikling. Redskabet er en grøn trappemodel med fem trin baseret på strategisk tilgang, samarbejde og kompetenceudvikling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye