Dagmar Beier bliver ny professor i neurologi med fokus på hovedpinesygdomme
Med det nyoprettede kliniske professorat på Klinisk Institut, SDU, skal Dagmar Beier styrke forskningen i hjernesygdomme.
Med tyve års forskningserfaring inden for neuroonkologi og hovedpinesygdomme har Dagmar Beier markeret sig som en af de førende eksperter på området.
Dagmar Beier er en erfaren neurolog med bred klinisk ekspertise og en dedikeret og erfaren forsker. Hun er født i Sydtyskland og har læst medicin på Eberhard-Karls Universitet i Tuebingen i Tyskland. Hun blev speciallæge i neurologi i 2010. Efter sin speciallægeuddannelse i neurologi flyttede hun sammen med sin familie til Danmark og indledte sin danske karriere som overlæge og leder af Hovedpineklinikken og Neuroonkologisk Klinik ved Odense Universitetshospital i 2012.
Aktuelt fokuserer Dagmar Beier på to forskningsområder: Idiopatisk intrakraniel hypertension, en speciel hovedpine sygdom, forårsaget af øget tryk i hjernevæsken, der er forbundet med kronisk hovedpine samt betydelig risiko for vedvarende syns- og kognitivt handicap, og for det andet medulloblastomer hos voksne, en ekstremt sjælden og yderst ondartet hjernetumor, som er svært helbredelig.
”Arbejdet med to så sjældne sygdomme kræver et godt netværk af samarbejdspartnere, både i Danmark, men også uden for grænserne,” medgiver den nyudnævnte professor. Hendes nuværende projekter sigter mod at forbedre diagnosticeringen af idiopatisk intrakraniel hypertension, med særligt fokus på hurtigere og mere præcise metoder, for at undgå varige skader på synet. Et af hendes vigtigste projekter i de kommende år bliver at forske i, om man kan forebygge eller behandle de kognitive senfølger, som mange patienter døjer med efter overstået sygdom.
Som led i sit professorat vil Dagmar Beier udvide sit forskningsfokus til andre typer af kronisk hovedpine, med særlig fokus på tidlig identifikation, behandling og forebyggelse. ”Hvis jeg lykkes med min forskning, kan jeg finde muligheder for at forbygge udviklingen af svær kronisk hovedpine og behandle patienter, før de henvises til os på Odense Universitetshospital”, udtaler professor Beier.
Dagmar Beier er 48 år gammel, mor til tre børn, og bor sammen med sin mand i Odense. I fritiden elsker hun at være udendørs på lange vandretur til fods eller på langrendsski eller blot til at fange dagens sidste solstråle på foto.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Patienter med øjensygdom kører bil, selvom de er utrygge4.2.2025 12:43:47 CET | Pressemeddelelse
Øjensygdommen våd AMD påvirker synet. Et nyt studie fra Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital viser, at hver femte patient, som kører bil og har våd AMD, er utrygge i trafikken.
Ny forskning om borderline personlighedsforstyrrelse4.2.2025 12:19:56 CET | Pressemeddelelse
Psykolog Ole Jakob Storebø har forsvaret sin doktorafhandling om, hvordan man bedst undersøger behandling af personer med borderline personlighedsforstyrrelse (BPF). Forsvaret fandt sted den 24. januar på Syddansk Universitet.
International konference om softwarearkitektur kommer til Danmark for første gang4.2.2025 08:43:38 CET | Pressemeddelelse
Fra 31. marts til den 4. april finder International Conference on Software Architecture (ICSA) sted på Syddansk Universitet i Odense. Konferencen bliver kaldt en af verdens vigtigste af sin slags.
Professor Erik Albæk fylder 70 år31.1.2025 12:07:29 CET | Pressemeddelelse
Professor Erik Albæk fylder den 1. februar 70 år. Han blev i 2005 hentet til Syddansk Universitet for at lede forskningen ved universitetets nyoprettede journalistuddannelse. I løbet af de 20 år, der er gået, er det lykkedes ham at skabe et internationalt højt estimeret journalistikforskningsmiljø. I de første år efter sin ansættelse hjemtog han et betydeligt antal store forskningsbevillinger, som satte ham i stand til at ansætte og uddanne en række unge, kvikke ph.d.-studerende, hvoraf de fleste i dag har stillinger på danske eller udenlandske universiteter. Center for Journalistiks stærke forskningsprofil afspejles i, at Erik Albæk og hans unge kolleger har vundet adskillige internationale priser som anerkendelse af deres forsknings høje kvalitet. Blandt andet modtog han i 2016 sammen med tre kolleger Harvard Universitets prestigefulde ’Goldsmith Book Prize’ for bogen Political Journalism in Comparative Perspective. Erik Albæk er en afholdt underviser, som ofte har fungeret som akade
Forskere kortlægger hjernens selvhelbredende evner efter slagtilfælde24.1.2025 10:41:09 CET | Pressemeddelelse
Hjernen forsøger at reparere skader efter et slagtilfælde ved hjælp af sine egne reparationsceller, der fungerer som små håndværkere, men deres arbejde hæmmes ofte af betændelse. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet og Milano Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum