Greve Museum

Vinterferieaktiviteter for hele familien

Del

I skolernes vinterferie (både uge 7 og uge 8) inviterer museum Mosede Fort på en eksklusiv tidsrejse inden åbningstid. Børn og barnlige sjæle i alle aldre får mulighed for at træde ind i fortiden og opleve livet under 1. Verdenskrig på nært hold.

Foto: Mosede Fort

Sammen med museets børneguide kan I på opdagelse i de gamle kasematter og dykke ned i fortidens dilemmaer. Udstillingen kommer til live, når de over 100 år gamle fotografier bliver levende og beder jer om hjælp. 

For skal soldaten stikke af fra sin tjeneste for at hjælpe sin familie med høsten? Hvordan får den unge pige på husholdningsskolen maden til at række længst? Og hvilke ingredienser vil I putte i gullaschgryden?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som I skal finde svar på, når I skal træffe valg for familie, formue og fædreland. Men pas på, at I ikke ender i den mørke arrest på vand og brød!

Efter børnerundvisningen kan hele familien prøve kræfter med museets nye skattejagt. Her kan I gå på opdagelse efter alle de ting, som de glemsomme soldater har efterladt i kasematterne.

Udover det særlige vinterferieprogram kan I også prøve to VR-oplevelser, klæde jer ud i soldateruniform og udforske udstillingen om 1. Verdenskrig, hvor man gerne må røre mange af tingene.

  Praktiske oplysninger

  Den 13.-25. februar kl. 10.00-15.00.

  Børnerundvisning: Hver dag inden åbningstid kl. 10.00-11.00. Gratis for børn og alm. entré for voksne. Billetter købes på forhånd. Billetten giver adgang til museet resten af dagen.

  Museet har åbent tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16. 

  Læs mere på www.mosedefort.dk 

  Nøgleord

  Kontakter

  Billeder

  Mosede Fort, Danmark 1914-18

  Mosede Fort ligger i et tidligere militært område og er opført i perioden 1913-1916. Fortets kasematter danner ramme om et museum, der med interaktive greb formidler historien om Danmark under og lige efter 1. Verdenskrig.

  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye