Transportministeriet

Opgradering af Øresundsbanen behandles i Folketinget

Del

I dag begynder lovbehandlingen af den aftalte opgradering af Øresundsbanen. Opgraderingen omfatter blandt andet en udvidelse af Københavns Lufthavn Station og overhalingsspor ved Kalvebod.

Mulighed for flere tog, en bedre punktlighed og fordele for togpassagerer og godstransporten på tværs af grænsen mellem Danmark og Sverige. Det er nogle af de forbedringer, lovforslaget om opgradering af Øresundsbanen skaber grundlag for. Lovforslaget skal behandles første gang i Folketinget i dag.

Partierne bag Infrastrukturplan 2035 blev enige om at opgradere Øresundsbanen, som et led i at styrke togtrafikken. Lovforslaget om opgradering af Øresundsbanen rummer flere anlægsprojekter, som har det fælles formål af øge kapaciteten.

Transportminister Thomas Danielsen:

- Jeg har en tæt og god dialog med min svenske kollega. Vi er enige om, at der ikke skal være unødvendige hindringer for transporten mellem vores lande hverken på vej eller bane. Med disse store investeringer i Øresundsbanen sikrer vi, at der ikke vil være kapacitetsudfordringer eller flaskehalse på den danske del af Øresundsbanen, heller ikke efter Femern Bælt-forbindelsen åbner. Det er godt for både passagerne og godstog.

Lovforslaget færdigbehandles i løbet af foråret. Bliver forslaget vedtaget påbegyndes udvidelsen af Københavns Lufthavn Station allerede i 2025, mens anlæg af overhalingsspor ved Kalvebod forventes påbegyndt i perioden 2025-2027.

Fakta

Anlægsprojekter i lovforslaget:

•    Udvidelse af Københavns Lufthavns Station
•    Overhalingsspor ved Kalvebod
•    Vendespor ved Københavns Lufthavn Station

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye