Finans Danmark

Huse og lejligheder står til salg til højere priser end for et år siden

Del

Boligsælgerne har deres huse og lejligheder til salg til højere priser ved udgangen af januar end på samme tidspunkt sidste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Det kan blandt andet skyldes en stigende interesse for boligkøb særligt i slutningen af 2023.

Ved udgangen af januar måned stod et gennemsnitligt hus på 140 kvm. til salg til godt 2,8 mio. kr. Det er en stigning på knap 100.000 kr. og knap 3,6 procent i forhold til januar 2023. En gennemsnitlig lejlighed på 85 kvm. koster knap 3,45 mio. kr. – det er knap 200.000 kr. dyrere, som svarer til en stigning på knap 6,2 procent. 

”Vi så en stigende interesse for lån til boligkøb i store dele af sidste år og særligt mod slutningen af 2023. Det skyldes blandet andet, at det nye boligskattesystem trådte i kraft den 1. januar 2024, og at man som boligkøber skulle nå at overtage sin bolig inden årsskiftet, hvis man ville nå at få en eventuel skatterabat med i handlen. Det kan have været med til at presse priserne opad. Desuden har realkreditrenterne taget et lille dyk ned sammenlignet med niveauet fra efteråret i 2023, og det kan have givet nogle boligsælgere positive forventninger til den pris, som potentielle boligkøbere har råd til at betale,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark. 

Udbudspriserne på både huse og lejligheder er stort set steget fra måned til måned i mere end 10 år. Kun i en kortere periode på omkring et halvt år i slutningen af 2022 og de første måneder af 2023 faldt priserne i en længere sammenhængende periode på mere end tre måneder. 

”Udbudspriserne har mere eller mindre været opadgående de seneste 10 år. Selv i perioder med økonomisk usikkerhed, som i årene med corona, steg priserne fortsat. Men da boligrenterne steg ret markant i 2022, faldt boligsælgernes forventninger til prisen på deres bolig en smule. Det fik udbudspriserne til at falde i en periode, der dog allerede i begyndelsen af 2023 blev vendt til stigende priser igen. Der er en udbredt forventning om, at aktiviteten på boligmarkedet falder til et lavere niveau, nu hvor boligskattesystemet er trådt i kraft,” siger Ane Arnth Jensen. 

Læs hele analysen og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye