Blå Kors Danmark

Madfællesskab og gratis måltider til udsatte borgere i Herning

Del

I en tid med høje priser på blandt andet dagligvarer har hjælpeorganisationen Blå Kors Danmark fået mulighed for at gøre en ekstra indsats for gæster på væresteder og varmestuer. På varmestuen Blå Kors Varmestue i Herning giver hjælpen varieret kost og madfællesskaber.

Til onsdagsfællesskabet på Blå Kors Varmestue i Herning er der både dans, sang og gode måltider. Foto: Blå Kors Varmestue
Til onsdagsfællesskabet på Blå Kors Varmestue i Herning er der både dans, sang og gode måltider. Foto: Blå Kors Varmestue

Selvom inflationen er aftagende, er den stadig på et højt niveau, og det kan særligt mærkes hos danskere i udsatte livssituationer.

Regeringen og en række partier i Folketinget har bevilliget inflationshjælp til civilsamfundsorganisationer med det formål at hjælpe børn i udsatte familier og andre borgere i udsatte positioner.

En af organisationerne er Blå Kors Danmark, som blandt andet har fokus på at hjælpe udsatte og ensomme voksne på organisationens 12 væresteder rundt om i landet. Et af stederne er Blå Kors Varmestue i Herning.

”Den største glæde for os er, at vi takket være inflationshjælpen fast kan servere gratis mad hver onsdag og holde det, vi kalder onsdagsfællesskabet. Hver anden onsdag kombinerer vi gratis aftensmad med et socialt arrangement, hvor det handler om at være sammen. At være en del af et fællesskab,” lyder det fra Anders Stagis, der er leder af Blå Kors Varmestue.

”Mange af vores brugere har ensomhed tæt inde på livet, og det er vigtigt for os at inddrage dem i onsdagsfællesskabet. Vi inviterer fx allerede til kl. 16, så dem, der har lyst, kan hjælpe med at stille borde op og være med i madlavningen. Det får dem til at blomstre, fordi de oplever, at de bidrager med noget,” fortsætter han.  

Det sociale indspark kan være alt fra bordtennisturnering og filmaften til kreative sysler, og for Anders Stagis og resten af varmestuen er det vigtigt, at det er nemt tilgængeligt og overskueligt, så alle kan være med.

Frugt og grønt vækker glæde
Blå Kors Varmestue i Herning har døgnåbent, og der kommer typisk op mod 120 mennesker i løbet af et døgn. Fælles for mange af dem er, at de er hjemløse eller på anden vis står i en svær livssituation, hvor pengene er små, og derfor er Anders Stagis glad for, at de med inflationshjælpen kan sikre brugerne en varieret kost.

”Det kan virke basalt, men det er vigtigt at kunne give de her mennesker grøntsager, frisk salat og frugt, for det får de nødvendigvis ikke meget af. Og det er kun blevet sværere for dem desværre. Men lige nu kan vi sikre, at der er frugt og grønt hver dag,” siger Anders Stagis og fortsætter:

”De sætter virkelig stor pris på en god salat, og det er en fornøjelse at kunne give dem det.”

Blå Kors Danmark har samlet set modtaget 30,9 mio. kroner i inflationshjælp, hvoraf knap 25 mio. kroner går til børn i udsatte familier, som bl.a. får mad gennem Blå Kors’ familienetværk. Resten af pengene går til udsatte voksne, som får hjælp via væresteder.

Kontakter

Anders Stagis, leder af Blå Kors Varmestue Herning, tlf.: 2146 4335.
Mette Ankerstjerne Christiansen, pressemedarbejder i Blå Kors Danmark, tlf.: 2834 4319.

Billeder

Julestemning til onsdagsfællesskabet. Foto: Blå Kors Varmestue
Julestemning til onsdagsfællesskabet. Foto: Blå Kors Varmestue
Download
Onsdagsfællesskabet kan også byde på dans og sang. Foto: Blå Kors Varmestue
Onsdagsfællesskabet kan også byde på dans og sang. Foto: Blå Kors Varmestue
Download
Frisk grønt og gode måltider prioriteres højt på varmestuen. Foto: Blå Kors Varmestue
Frisk grønt og gode måltider prioriteres højt på varmestuen. Foto: Blå Kors Varmestue
Download

Om Blå Kors Danmark

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye