Estate

Hver fjerde kæmper med høje renter i deres boligøkonomi

Del

Mens godt hver fjerde er påvirket af de høje renter i deres boligøkonomi, ser det ikke ud til at påvirke hverken handelsaktiviteten eller priserne synderligt på det danske boligmarked.

Foto:
Foto: Shutterstock

Efter en længere årrække med lave og negative renter, ser de risikovillige boligejeres hvedebrødsdage ud til at være ved vejs ende – i hvert fald  hvis man spørger dem selv. Ifølge en ny befolkningsundersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Estate, oplever hver fjerde nemlig, at de stigende renter har haft betydning for deres boligøkonomi i det forgangne år. Og i det år, vi netop har taget hul på, ser situationen ikke ud til at ændre sig.

På trods af de kvaler, som det stigende renteniveau har medført hos en fjerdedel af landets boligejere, er det ifølge Estate heldigvis ikke en situation, som har taget livet ud af boligmarkedet.

- Når det nu skulle være, er det et historisk heldigt tidspunkt, at vi er blevet ramt af et hastigt stigende renteniveau. Boligejerne er generelt velpolstrede, og danskerne har rekordstore opsparinger og høj jobsikkerhed. Derfor er vi også vidner til et boligmarked, hvor der trods de høje renter handles bolig uden, at det er gået specielt hårdt ud over priserne, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Det er ikke kun boligejere med variable lån, hvis boligøkonomi bliver påvirket af det aktuelle renteniveau.

- Det er klart, at flexlånere vil opleve rentestigningen på den hårde måde. Men de må glæde sig over den lange periode, hvor de har haft et højt rådighedsbeløb og samtidig håbe, at forventningen om rentefald i 2024 vil holde stik. Til gengæld vil de, som har købt bolig efter rentestigningen enten skulle betale mere, end de havde forventet eller slå sig til tåls med en billigere bolig end planlagt, siger Thomas Hovgaard.

Kigger man på statistikken over restancer og overtagne ejendomme, ser det ikke ud til, at de høje renter har skabt iøjnefaldende uro.

- Der er heldigvis ro på, hvilket skyldes, at vi efter finanskrisen er blevet ret grundige til at kreditvurdere. Derfor vil de fleste ikke havne i en situation, hvor en rentestigning får dem til at gå fra hus og hjem, og det er værd at glæde sig over i en tid, hvor renten er tidoblet på et år, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye